Ermenistan perişan: Görevden alındı! Başkomutan Aliyev'den sürpriz görüntü

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilim bugün de devam ediyor. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan görevden alındı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de askeri üniformayı giyip "Başkomutan" sıfatıyla Savunma Bakanlığında askeri kurmaylarıyla beraber toplantı yaptı. Öte yandan Ermenistan ordusunun sivil yerlere saldırıları arttı. Toplam şehit sayısı 31 oldu.

GİRİŞ 08.10.2020 13:15 GÜNCELLEME 08.10.2020 13:46
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

BOMBA AÇIKLAMA: RUSYA TALEP EDEBİLİR! TÜRKİYE HAZIR OLSUN

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

ŞEHİT SAYISI 31 OLDU

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 8 Ekim 13.00'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarının bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 31 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 154 sivil yaralandı. Ermenistan'ın saldırılarında 928 ev, 45 apartman, 133 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

ERMENİSTAN DAĞILDI: GÖREVDEN ALDILAR!

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Argişti Kryamyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından imzalanan kararnameyle görevden alındı. Ermenistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan kararnameye göre, Başbakan Nikol Paşinyan'ın teklifi üzerine Kryamyan'ın görevden alınmasına karar verildi. Kararnamede, Kryamyan'ın görevden alınma nedenine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

ERMENİSTAN FÜZELERLE VURDU

Ermenistan sınırından atılan iki füzenin Azerbaycan'ın Berde kentinde bir eve isabet ettiği, saldırıda can kaybı ve yaralananların olduğu bildirildi.

Sabah saatlerinde de Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Goranboy, Terter ve Ağdam bölgelerini vurduğunu ve sivil kayıpların olduğunu açıkladı. Açıklamada, Azerbaycan Ordusu tarafında gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Ermenistan güçleri, Gence kentindeki okul ve müzeyi hedef aldı!

Öte yandan Ermenistan Ordusu sabah saatlerinde Gence kentine ikinci defa saldırarak bir okul ve müzenin hasar almasına neden olmuştu.

Gence'ye atılan füzenin oluşturduğu tahribat

KAMİKAZE DRONE DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerine ait kamikaze dronunun düşürüldüğünü açıkladı. Hacıyev açıklamasında "Ermenistan'ın kamikaze hava aracı, Azerbaycan'ın hava savunma kuvvetleri tarafından başarıyla imha edildi. Drone sivil bölge etrafında dönüyordu. Sivil hayatlar kurtarıldı. Ermenistan'ın devlet terörü devam ediyor. Barış gücü Ermenistan'ı durdurmaya devam etmelidir" dedi.

ERMENİ ASKERLER ARKALARINA BAKMADAN KAÇTI

Azerbaycan ordusu işgalden çok sayıda alanı kurtarırken Ermenistan ordusu çatışma bölgesinde çok sayıda aracını bırakıp kaçtı. Ermenistan askerlerinin bırakıp kaçtığı araçlar bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde kaçan Ermenistan askerlerinin araçları ve eşyaları yer aldı.

BAŞKOMUTAN ALİYEV SAHAYA İNDİ

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, askeri üniformayı giyip "Başkomutan" sıfatıyla Savunma Bakanlığında askeri kurmaylarıyla beraber toplantı yaptı. Görüşmede, devam eden operasyonun detayları konuşuldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 87
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    paşinyan = Perişan olmuş.:)
    Cevapla
  • Ertaç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermeni ülkemize gelirse chp onu milletvekili yapar hiç telaş yapmasın..
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni almış almamış beni ilgilendirmez.ermeninin biri gider birigelir. diyecegim şu gardaşlar elinizi çabuk tutun .acımayın .çabuk ilerleyin .bir an önce bayragı topraklarıniza dikin .
    Cevapla
  • Azeri Namiq 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim esgerlerimiz öz torpağlarını geri almak üçün savaşır veten uğurunda Şehid olur , bes onların esgerleri ne sağken ne de ölüyken heç bir tarixde ne şehid ne de igid olmuyacaqlar .Azerbaycan Qarabağdır!
    Cevapla
  • milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniittan elinden geldigi kadar savasi genisletme cabasi icinde tek derdi rusya yi savasa dahil edebilme cabasi son umudu sivil alanlar a saldrmak olan ermenittan bu tutumuyla acaba azebaycan kizip ta savas sahasi disnda bir yeri vururmu vurusa RUSYA anlasma geregi ayaga kalkar hesabi güden bu IT ler cok agir vurulmali ve RUSYA basta olmak üzere tüm ha´vlayan ülkeler e masa baris ateskes diyen ülkeler e su soruyla CEVAP ermeni iteri sivil alan lari vuruken SESI CIKMAYAN lar ermeni it ini koryabilmek icin masa baris mi diye havliyor madem baris neden KIMSE ERMENISTAN A DERHAL ISGALI SON LANDIR denmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!