Düğün yasakları ne zaman sona erecek? Düğün kısıtlaması olan illerin listesi

Düğünler için uygulanan yasaklar ne zaman sona erecek? İçişleri Bakanlığı Koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 ile düğünler genelge yayınladı. Hatta 14 İlde de bakanlık tarafından alınan çeşitli kısıtlama kararının ardında evlenecek çiftler düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi etkinliklerde uygulanan yasakların ne zaman sona ereceğini merak ediyor. İşte merak edilen detaylar...

Düğün yasakları ne zaman sona erecek? Düğün kısıtlaması olan illerin listesi
Düğün yasakları ne zaman sona erecek? Düğün kısıtlaması olan illerin listesi
GİRİŞ 09.10.2020 09:57 GÜNCELLEME 09.10.2020 09:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düğünler için getirilen getirilen kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı evlenmek isteyen, yeni yuva kuracak çiftler tarafından merak ediliyor. Bildiğiniz gibi  İçişleri Bakanlığı Koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 ile düğünler genelgesi gönderdi. Ayrıca 14 ilde nişan, kına, nikah, sünnet düğünü gibi etkinliklerin düzenlenmesinde ise kısıtlama kararı aldı. Peki düğünler için uygulanan kısıtlamalar ne zaman sona erecek? Hangi illerde kısıtlama devam ediyor. İşte merak edilen soruların cevapları...

 

DÜĞÜNLER İÇİN KISITLAMA NE ZAMAN KALKACAK?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı düğün kısıtlamaları devam ediyor. Düğünler için uygulanan kısıtlamalara ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak açıklama ile birlikte tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HANGİ İLLERE KISITLAMA GETİRİLDİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan düğün genelgesi kapsamında Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat olmak üzere 14 ilde daha önce düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik çeşitli kısıtlamalar getirildi.

 

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DÜĞÜN GENELGESİ!

İçişleri Bakanlığı, Bilim Kurulu'nun toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, 81 il valiliğine 'Covid-19 Tedbirleri' konulu ek genelge göndermişti. Genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelgelerle salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün, nişan, sünnet düğünü ve benzeri etkinliklerin tüm illerde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köylerde veya sokaklarda yapılan bu etkinliklerin aynı gün içinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesinin istenildiği hatırlatıldı.Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat olmak üzere 14 ilde daha önce düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklere yönelik çeşitli kısıtlamaların getirildiği anımsatılan genelgede, gelinen noktada hastalığın yayılım hızının artırması ve toplum sağlığının riske atılması nedeniyle; düğün, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi vatandaşların kalabalık şekilde bir araya geldikleri etkinliklere ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun bugünkü toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda valiliklerce bazı kararların alınması istendi. Bu kapsamda, 81 il valiliklerine gönderilen genelge ile alınan kararlar şöyle sıralandı:

"Sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ve benzeri etkinliklere müsaade edilmeyecek. Ancak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünler ile nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasının sağlanacak. Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.

Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına, hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak. Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisinin görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek."

YORUMLAR 2
  • Katran 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dugunler tamemen yasaklanmali gereksiz masraf evlenecekler icin
    Cevapla
  • ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün şehirlerde olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama