Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Rusya talep edebilir! Türkiye hazır olmalı

Dağlık Karabağ'ın kurtarılması için Azerbaycan'ın çok kararlı ve güçlü ilerlediğini belirten Genelkurmay İstihbarat Daire Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Azerbaycan, Dağlık Karabağ çevresindeki rayonları işgalden temizleyecektir. Merkeze gelindiğinde ise Rusya ve diğer ülkeler gözlem gücü isteyebilir. Türkiye'nin Kafkaslar'da denge unsuru olduğunu görüldü. Türkiye gözlem gücü görevi üstlenmeye hazır olmalı" dedi.

Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Rusya talep edebilir! Türkiye hazır olmalı
Azerbaycan-Ermenistan savaşında çarpıcı sözler: Rusya talep edebilir! Türkiye hazır olmalı
GİRİŞ 08.10.2020 11:05 GÜNCELLEME 08.10.2020 11:14
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonun 12'nci gününde ilerlemesini sürdürüyor.

 

PAŞİNYAN'DAN "HAZIRIZ" AÇIKLAMASI

Ermenistan ordusunun Dağlık Karabağ istikametinde hezimete uğramasının ardından Başbakan Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda tavizde bulunmaya hazır olduklarını açıkladı.

 

"RUSYA TALEP EDEBİLİR! TÜRKİYE HAZIR OLMALIDIR"

Rusya başta olmak üzere, Batılı ülkelerin de desteğini alamayan Ermenistan'ın 28 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'dan çekilmesi gündeme gelebilir. Yeni Şafak'a konuşan Genelkurmay İstihbarat Daire Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtaracak güçte olduğuna vurgu yaptı ve şöyle devam etti: "Azerbaycan ordusu 7 reyonu işgalden kurtardıktan sonra Dağlık Karabağ merkezine geldiği zaman, büyük ihtimale Rusya ve diğer ülkeler bir gözlem gücü isteyebilirler. Burada Ermeni kuvvetlerinin çekilmesinin ardından asayişin sağlanması adına bir gözlem gücü görev alabilir. Peki bunlar kim olabilir? Türkiye'nin Kafkaslar'da bir denge ve istikrar unsuru olduğu görüldü. Bu etki devam edecek. Bu gözlem gücü de Türk-Rus güçlerinden oluşabilir. Türkiye bu konuda hazırlıklarını yapmalı"

"DAĞLIK KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR"

Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ve gözlem gücünün varolması bunu etkilemeyeceğinin altını çizen Pekin, "Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan toprakları olduğu hukuken belli. Burada bir değişim söz konusu olamaz. 90'lardaki anlaşmalarda sınırların geçtiği yerler belli" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 39
  • turkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan daglik karabagi almadan imzaya gecerse cok sey kaybeder
    Cevapla
  • .......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan Rusya demek ; ama bir şartla, başbakan Rus yanlısı olacak,Şimdi Perişanyan'a ceza kesmiş oluyor,,,
    Cevapla
  • Gazi38 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan'i ortadan bolerek Azerbaycan Nahcivan'la birlestirilsin sarti konsun
    Cevapla
  • İzmir 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Perişanyan senin rusyada pire kadar değerin yok. Sen dünyanın önünde soykarim yapan bir katil devlet adamısın. Rusya neden seyirci kalıyor bu katil çapulcuya orada sadece Turkleri vurmuyor her dinden yaşayan insanlarda ölüyor bunların içinde rusya vatandaşlarıda var bu suça ortakmisin.
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce Rusyaya sunu Sormak lazim, Ermenistanin Azerbaycan Sehirlerine (Karabag harici) Füze atmasini normal karsiliyormu ? Eger halen Askeri anlasmamiz var, Ermenistani koruyacagiz diyorsa, O zaman Savas Suclulugunu kabul ediyormu ? Rusya bunun bedelini cok agir bir sekilde ödemek durumunda kalacak.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...