ABD'yi korku sardı: S-400 ve Türkiye açıklaması!

Türkiye'nin talep ettiği savunma ve güvenlik sistemlerini karşılamakta ağır davranan ve her fırsatta erteleme siyaseti izleyen ABD'yi korku sardı. Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'ü bugün Sinop'ta denemesi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan küstah açıklamada, ''Türkiye sistemi harekete geçirirse, güvenlik ilişkimizde çok ciddi sonuçları olacak" ifadeleri kullanıldı.

ABD'yi korku sardı: S-400 ve Türkiye açıklaması!
ABD'yi korku sardı: S-400 ve Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 16.10.2020 22:19 GÜNCELLEME 16.10.2020 22:24
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Türkiye hava savunma sistemini güçlendirmek için 2017'de Rusya ile imzaladığı 2 milyar 500 milyon dolarlık S-400 anlaşması kapsamında S-400'ler geçen yıl Türkiye'ye teslim edildi. Uzun süre bekletilen S-400'ler yaklaşık üç hafta önce test atışları için Sinop'a sevk edilmişti. Bugün füze atış testleri yapılan S-400'lerle ilgili ABD'den tehditvari bir açıklama geldi.

"SERT ŞEKİLDE KINAYACAĞIZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, S-400 gibi Rus askeri sistemlerinin satın alınmasının kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada, Türkiye ile güvenlik ilişkileri açısından S-400 hava savunma sisteminin kullanılmasının "potansiyel ciddi sonuçları" olacağı uyarısında bulunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un yaptığı açıklamada, "S-400 sisteminin test edildiği doğrulanırsa Türkiye'yi, NATO müttefiki ve ABD'nin stratejik ortağı olarak sorumluluklarına aykırı davranması nedeniyle sert bir şekilde kınayacağız" denildi.

S-400'LER BUGÜN SİNOP'TA TEST EDİLDİ

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemini bugün Karadeniz'de test etmişti. Sinop'ta çekilen bir videoda füze ateşlendikten sonra gökyüzünde dumanların görüldüğünü duyurdu.

YAPTIRIM KARARI TRUMP'IN MASASINDA

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın almasına karşı çıkan Amerika Birleşik Devletleri, bu sistemin NATO sistemleriyle uygun olmadığını gerekçe göstererek Ankara'yı daha önce de pek çok kez uyarmıştı.

Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmemesi üzerine ABD, Türkiye'yi F-35 savaş uçakları programından çıkarmış ve Türkiye'yi S-400'leri aktive etmesi durumunda yaptırımlarla tehdit etmişti. Senato'da kabul edilen yaptırım kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasını bekliyor.

YORUMLAR 214
  • sezar 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 Turkıye nin sigortası sanırım.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    hristiyan haçlı birliği avrupa amarika ve natodan kurtulmak lazım kendi birliğimizi kurmalıyız
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle ticaret şantajı falanda artık para etmez yada dolar şantajı artık bu tarz şantajlar sadece dostları küstürür karşı önlem almasını teşvik eder ki Türkiye nin de alabileceği çok önlem var dünyada petrol şu anda dolarla işlem gördüğü için dolar yüksek kurlardan işlem görüyor ya dolar yerine başka para birimlerinden görürse ne olur doların diğer paralar karşısında kuru ki bu yapılamaz da değil AB EURO yla işlem görür buda onun doların yerini almasını sağlayacaktır yani ABD çok zorluyor dostlarını önce kendi hatalarını görmeliler eğer ABD vatandaşıysa önceliği ABD ye vermeli ve ABD nin çıkarlarına öncelik verilmeli kararlarında şimdiye kadar bu yapılmadığı için ABD zora düşer oldu
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Komşumuz yunanistan ve ermenistanda s.300 ler aktif bu ne çelişki hayırdır türkiye artık cirit atacağınız yer değil bu mesele s.400 degil islam düşmanlığı açıkça belli
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bize S-400 vererek NATO'da bir parçalanmayı uzaktan keyifle seyrediyor. Ama şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD dahil BATI’lı emperyalist devlerin amaçları ve tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor diyelim, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali diyelim",ister bizi enerjiden uzak tutma hayali diyelim "emperyalizmin şu anki hedefi Rusya ve Türkiyedir". sonuçta ÖNCELİKLİ TEHTİD BATI EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim