Türkiye füzeleri ateşlemişti! NATO'dan sürpriz S-400 açıklaması

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ve uluslararası kamuoyunda büyük bir tartışmanın da fitilini alevleyen S-400 savunma sistemi, Sinop'ta yapılan test atışlarıyla ilk kez ateşlenmişti. Hedefleri başarıyla vuran sistemler hakkında NATO'dan açıklama geldi.

GİRİŞ 18.10.2020 10:34 GÜNCELLEME 18.10.2020 17:00
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Geçen yıl içinde Türkiye ile ABD arasında tansiyonun yükselmesine sebep olan S-400 hava savunma sisteminin Rusya'dan alınmasıyla ilgili son günlerde sıcak gelişmeler peş peşe yaşanıyor.

 

NATO'DAN BLOOMBERG'E AÇIKLAMA

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin denemelerinin Sinop'ta yapıldığına dair haberlerin ortaya çıkmasının ardından NATO dün e-posta yoluyla bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

NATO RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRDİ

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in haberinde, NATO'nun bu gelişmeden duyduğu rahatsızlık belirtildi. NATO'nun e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir testi talihsizdir. Türkiye’nin diğer müttefiklerle alternatif çözümler bulmak için çalışması önemli" ifadesi kullanıldı.

 

"S-400'LER NATO SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLEMEZ"

Yapılan açıklamada, "Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400'ler NATO'nun hava ve füze savunma sistemine edilemez" denildi.

KAYNAK: BLOOMBERG
YORUMLAR 145
  • Ankaral> 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan s 300 leri alırken ses etmiyodunuz domuzlar
    Cevapla
  • yazıYORUM 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK yı PYD yi NATO sistemine entegre ediyorsunuz ya o yeter size!
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO ve ülkeleri dolaylı yoldan PKK, PYD gibi terörist örgütlere destek veriyor. NATO önce bu rahatsızlığı gidersin. Artık Palavralara karnımız tok.
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400'ler NATO 'ya karşı alındı. Siz hala anlamadınız mı? PKK'yı destekleyen NATO üyeleri, Türkiye'ye yaptırım uygulayan NATO üyeleri, uluslararası deniz hukukuna göre deniz sınırlarımızı tanımayan NATO üyeleri, Ermeni teröristleri destekleyen NATO üyeleri, Türkiye aleyhine tüm faaliyetleri destekleyenler NATO ÜYESİ KISACA NATO DÜŞMAN
    Cevapla
  • Abit bayraktar 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun dediğiniz gibi PYD ve PKK yı sizin türk ve müslüman hücreleriniz Natoya kabul oluyor ama Sevgili Türkiyemin her dost görünen düşmana karşı almış olduğu önlemlet sizleri rahatsız ediyor rahatsız olun biz bunları sizin koyun postuna bürünmüş çirkin uzun burunlu çakallat için aldık elhamdülillah imanımız sizin çirkin yüzünüzü görmemizi sağlıyor selamlar
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • Meyyid 3 yıl önce Şikayet Et
    Kefere Rahatsız olduğuna göre doğru yoldayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk