Paşinyan Türkiye'ye iftira atıp bağımsızlık talep etti! Aliyev müjdeyi ve acı haberi duyurdu

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ermenistan sivil alanları bombalamaya ve ateşkesi ihlal etmeye devam ederken, Aliyev, bu saldırılara karşılık verildiğini belirtti. Saldırılarda ölü ve yaralı olduğunu kaydeden Aliyev, 13 köyün daha kurtarıldığını aktardı. Öte yandan Paşinyan, Türkiye'ye yeni iftiralar atarak Dağlık Karabağ için bağımsızlık talep etti.

GİRİŞ 19.10.2020 13:16 GÜNCELLEME 19.10.2020 13:16
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

ERMENİSTAN'DAN TÜRK SİHA'LARI HAMLESİ

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

TBMM HEYETİNDEN BAKÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile başkent Bakü'de bir görüşme gerçekleştirdi. Şentop daha sonra, Şehitler Anıti'nı ziyaret etti. Şentop'a ziyaretinde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'den heyetler eşlik etti.

HAYK STEPANYAN ÖLDÜRÜLDÜ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan 5'inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan'ın olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini ve kalan askeri personelin savaş mevzilerini terk ettiğini belirtti.

- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan ve Azerbaycan'ı 18 Ekim'de ilan edilen ateşkese uymaları konusunda uyardı.

13 KÖY DAHA KURTARILDI! ALİYEV ACI HABERİ DE DUYURDU

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrayıl Rayonunda bulunan 13 köyü daha Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Aliyev açıklamasının devamında, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini vurgulayarak, bu saldırılarda ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti. Aliyev, Azerbaycan ordusunun gereken yanıtı vererek birkaç yerleşim birimini işgalden kurtardığını kaydetti. 

ERMENİSTAN TARAFINI ATEŞKESİ İHLAL ETMEYE DEVAM EDİYOR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan güçlerinin  gece boyunca Goranboy, Terter ve Ağdam'a topçu ve hava atışlarıyla saldırdığını açıkladı. Sabah saatlerinde ise Ağcabedi'nin ateş altına aldığı belirtildi.

DAĞLIK KARABAĞ'IN ÖZERK ERMENİ TOPRAĞI OLARAK TANINMASINI TALEP ETTİ

 

- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "Karabağ hiçbir zaman Azerbaycan'ın parçası olmadı ve Azerbaycan'ın toprak iddialarının uluslararası hukukta hiçbir temeli yoktur. Soykırımı önleyin ve Karabağ'ı tanıyın" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'DAN İFTİRA

Paşinyan başka bir açıklamasında ise, "Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'a saldırmaya Ankara ikna etti" iftirasını attı ve Türkiye'nin cihatçıları Dağlık Karabağ'da savaştırdığı yalanına bir kez daha sarıldı. Paşinyan açıklamasında, Türkiye'nin Libya, Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak'ta olduğu gibi Güney Kafkasya'da da yayılmacı amaçları olduğunu öne sürerek, "Ateşkes görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın çatışmaları durdurmasını istemediğini söyledi" iddiasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 77
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni başlıyoruz.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni cocuklarına küçük yaşlarında olarkən söylüyor:duşmanın türkdür Biz onlara düşmanlıq yapmadık onlar bizi düşman seçmişler Türk yer yüzündeki insanların dostudur Türk her zaman sulhun dostluğun yanındadır duşmanların etdikləri ğöz önünde
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Paşinyan ne zaman gebertilecek...
    Cevapla
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni soykırımı diyen soytarılar şu an canlı canlı soykırımın kimin yaptığını bir zahmet görsünler daha ? Ama hadis ' dir. Gören gözler görmez, duyan kulaklar duymaz, konuşan diller gerçekleri söylemez.Buyurun size gelişmiş batıl görüş ve düşünce ! Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni sözünün manası ne : yani yer-menim deməkdir hər yerdən dövletdən özünə yer toprak istiyorlar çünki onlar yersiz-yurdsuz bir millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar