Aliyev duyurdu: Tarihi köprüye bayrak dikildi! Savaş uçakları havalandı, SU-25 düşürüldü

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

GİRİŞ 18.10.2020 16:09 GÜNCELLEME 18.10.2020 17:31
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

TARİHİ KÖPRÜYE BAYRAK DİKİLDİ

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı dikildiğini açıkladı. Aliyev, Twitter hesabından "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı dikti. Yaşasın Azerbaycan halkı. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

GERİ ÇEKİLMEYE BAŞLADILAR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’a ait mevzilerde son kuvvet olarak savaşan Ermenistan özel güçlerinin, Azerbaycan ordusunun karşısında siperlerden geri çekildiğini açıkladı.

SU-25 VE İHA DÜŞÜRÜLDÜ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, mevzilerine saldırı gerçekleştirmeye çalışan bir Ermeni SU-25 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Bakanlık yerel saatle 13.00 civarında, işgalden kurtarılmış Horadiz kasabası istikametinde uçan Ermenistan İHA'sının, Azerbaycan hava savunma unsurlarınca imha edildiği belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARI HAREKETE GEÇTİ

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusunun savaş uçaklarını kullanarak ateşkesi ihlal ettiğini duyurdu. Hacıyev, Twitter hesabından, "Ermenistan ordusu, ateşkesi alenen ihlal ederek savaş uçaklarını Azerbaycan ordusunun mevzilerini bombalamak için kullandı. Ermenistan tarafına nasıl güvenebiliriz?" mesajını paylaştı.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan insani ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı (Macron) son gün ve saatlerde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları ile koordineli olarak yapılan Fransız arabuluculuğunun ardından bu akşam Ermenistan ve Azerbaycan'ın birlikte ilan ettikleri insani ateşkesi memnuniyetle karşılıyor. Bu ateşkes koşulsuz olmalı ve her iki tarafça titizlikle gözetilmeli" ifadelerine yer verildi.

SALDIRILAR ÖNLENDİ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun cephenin farklı yönlerinde top ve havanlar kullanarak durumu gerginleştirdiği belirtildi. Ermenistan ordusunun Ağdere, Fuzuli, Hadrut ve Cebrail yönlerinde saldırı girişiminde bulunduğu, Azerbaycan ordusunun bu saldırıları önlediği kaydedildi. 

ERMENİSAN ATEŞKESE UYMUYOR

- Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin, Cebrail kentinin çevresindeki bölgelere ve Araz nehri boyunca kurtarılmış köylere top ve havanlarla ateş açtığı belirtildi. Azerbaycan askerleri arasında can kaybı olmadığı, Ermenistan güçlerine gereken yanıtın verildiği ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ilgili faaliyetini sürdürdüğü aktarıldı. Bakanlığın bir başka açıklamasında da dün ateşkes yürürlüğe girene kadar, Ermenistan ordusuna ait 2 S-300 uçaksavar sisteminin füze atış istasyonu, 5 T-72 tank, 3 Grad füze sistemi, 2 Smerç roketatar sistemi,1 D-20 obüs, 1 KS-19 uçaksavar topu ve mühimmat taşıyan 6 aracın imha edildiği aktarıldı. Açıklamada, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduğu vurgulandı. Azerbaycan ve Ermenistan'ın üzerinde anlaştığı insani amaçlı geçici ateşkes bugün yerel saatle 00.00'da yürürlüğe girmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 149
  • Türkiye Sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kaçıncı Ateşkes Ermenistan. böyle gidişle Kafalarınız kesilecek akıllı olun. size ait olmayan Toprakları derhal geri verin.Nokta
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    İlahi adalet tecelli ediyor. Elhamdülillah
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'ın Türk halkı Türk kanı taşıyor. Türkler vatanı bayrağı toprakları için şehit olur yine de vatanını terk etmez.bunu Ermeni ya da diğer milletlere anlatamazsınız Çünkü bunu anlamak için Türk olmak Türk doğmak Türk kanı taşımak lazım. Ermenilerin bunu böyle düşünmesi çok normal çünkü onların zaten tarih boyunca Savaş ahla olmamış yaşadıkları her coğrafyada çevresindeki toplumlara etnik temizlik ve katliamlar yapmışlardır Ermeniler kadın çocuk yaşlı ve katlettikleri insanların köpeklerine kadar öldürmüşlerdir.
    Cevapla
  • çoban memed 3 yıl önce Şikayet Et
    30 yıldır parmağını oynatmayan mins grubu, rezilliklerini gizlemek için olay kontrolümüzde, biz çözüm ürettik, barış, marış zırvalarıyla ancak kendilerini kandırırlar. Azerbaycan yenilmiş olsaydı böyle konuşmazlardı veya herhangi bir parmak kıpırdatmazdı, Azerbaycan, Türkiyenin telkinleriyle böyle bir girişimde bulunmuştur diyen kafirler. bilsinler ki! Azerbaycan halkı bu kararlığı imanından almıştır. gecikmiş olan adaleti kendi elleriyle tesis etmektedirler. Allah Azerbaycanlı gardaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • sel yaz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu macron, yaş olarak hanımından cok ufak , hanımın ılk evlılıgınden olan cocuklarından da ufak , dolayısı ile evın en ufak cocugu . evde bırı su macrona evıon küçüğü bu kadar konuşmaz yeter artık sus ve gıt yat uyku vaktın geldi dese olmazmı.
    Cevapla
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    evde sözü gecmeyen it disarida ürürmüs
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    25yıl ufak bence bunda piskoluji hastaliği var zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı