Araplardan Fransız mallarına boykot

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetin İslam karşıtlığını açıkça dile getirmesi, Arap coğrafyasının sinirlendirdi. Yaşananlara tepki olarak bazı Arap ülkelerinde Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Kuveyt’te esnaf, Fransız mallarını raflarından kaldırdı.

Araplardan Fransız mallarına boykot
Araplardan Fransız mallarına boykot
GİRİŞ 23.10.2020 13:59 GÜNCELLEME 23.10.2020 13:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İslam'a yönelik saldırı dilini kullanmaktan çekinmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Paris hükümetine Müslüman ülkelerden tepki geldi. Arap ülkelerinde Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Kuveyt’te esnaf, Fransız mallarını raflarından kaldırdı.

FRANSIZ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Artan çirkin söylemler sonrasında Arap ülkelerinde, Fransız mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldı. Müslümanlara yönelik ‘zulme varan’ uygulamalara tepki olarak Fransa menşeli ürünlerin alınmaması ve satılmaması istendi. 

RAFLARI BOŞALTTILAR

Kuveyt’te bazı markerlerde çağrılar sonrasında Fransız mallarını topladı. Bununla yetinmeyen Kuveyt esnafı, raflara “Tüm Fransa ürünlerini ikinci bir işarete kadar tüm pazardan kaldırma kararı aldık” ifadelerinin yer aldığı afişler yerleştirdi. 

YORUMLAR 14
  • Yavuz Selman 3 yıl önce Şikayet Et
    reno bir numara param olsun yine reno alırım peynir ekmek gibi gidiyo
    Cevapla
  • Aksaray68 3 yıl önce Şikayet Et
    Halifemiz olsa dinlerdik
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke biz hatta tüm Müslümanlar ortak boykot yapabilecek fikri, ahlaki olgunluk ve gelişmişlik düzeyine ulaşabilsek. Adi fransiz arabalarına dünya kadar para ödüyoruz. Japon arabalari, kore arabaları var
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı Arap ülkeleri ise Türk mallarına boykot yapıyor.. İNANILIR GİBİ DEĞİL..
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudileşmiş araplar
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede neden boykot yapilmiyir bizler musluman degilmiyiz sizler araplari birakin kendi ulkemize bakin once fransiz mallarina boykot yok peynir ekmek gibi satiliyor fransiz arabalari desen keza ayni sekilde yok satiyor islama iki cihan sultani efendimize hakaretler ederler susariz kurani kerim tekrar yazilmali derler susariz bizler once kendi muslumanligimizi sorgulamamiz lazim ben nasil bir muslumanim ALLAH bunun hesabini bizlere sorcak
    Cevapla
  • gurhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle. Nedeni de çok açık. İslam ve Müslümanlık sadece namaz kılmak, oruç tutmak ... değildir. İman olmadan olmaz. Trafikte, ticarette, çocuk yetiştirirken, sırasını beklerken ... kul hakkı yiyerek Müslüman olunmaz. Eğer bunların yapıyorsak o zaman sahte Müslümanlar olarak ne birlikte hareket edebiliriz, ne de boykot falan yapabiliriz. Önce fransaya bilmem kime bahane bulmadan önce biz kendimizi düzelteceğiz. Gavur tabi ki gavurluğunu yapacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'