Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'den 'başörtüsü yasaklansın' çağrısı!

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi.

GİRİŞ 25.10.2020 21:08 GÜNCELLEME 25.10.2020 21:09
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Le Pen, katıldığı Grand Jury adlı televizyon programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ülkede konuyla ilgili tartışmaların başladığı 1989’dan bu yana başörtüsü takan kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu belirten Le Pen, kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını talep etti.

'BU SAVAŞI BİR İDEOLOJİYE, İSLAMCILIĞA KARŞI İLAN EDİYORUZ'

Aşırı sağcı lider, kendilerine karşı savaş açıldığını, buna karşılık verilmesi gerektiğini öne sürerek, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

İslamcı ideolojinin Fransa’nın düşmanı olarak görülmesi gerektiğini savunan Le Pen, bu ideolojiyi savunan kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve yabancıların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

'İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN BAZI MADDELERİ REDDEDİLSİN' 

Le Pen, "Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir" dedi. Aşırı sağcı lider, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gerilimde, ülkesinin büyükelçisini geri çekmesinin önemli olduğunu ancak güçlü bir tepki olmadığını savundu.

Avrupa Birliği’nin de Türkiye’ye karşı tavır almasını isteyen Le Pen, Twitter hesabından paylaştığı mesajda da Erdoğan'ın bir öğretmenin öldürülmesinde başsağlığı dilemek yerine Macron'a hakaret etmeyi seçtiğini ileri sürerek, büyükelçinin geri çağrılmasının kaçınılmaz olduğu yorumunu yaptı.

YORUMLAR 147
  • Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Moronlar.
    Cevapla
  • Fitne 3 yıl önce Şikayet Et
    Gel Türkiyeye insanlığı öğren. Kimse Hristiyan kiliseye gitmesin, rahipleri sınır dışı edelim demez. Alın size modern gelişmiş aydın Avrupa'nın Karanlık Yüzü. Aslında gerçek kimlikleri fitne fesat kan dökmek yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaktır. Çünkü onlar kafirdir ve Nur ve Zülümat yan yanda duramaz.
    Cevapla
  • Vatandaşlar 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı kafirler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • aaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Akparti gelmeden önce bu yasaklar ülkemizde de vardı acaba bizdekiler de Fransız mıydı...
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Ülkeler, hiç bir zaman farklı Dinlerin inandığı sembollere Yasak koymadı.. Fransa, insanlıktan Payını almamış Cani bir Siyasetçi toplum tarafından yönetiliyor..
    Cevapla
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nın yasaklarını da unutmayalım inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!