Son dakika: Karabağ'da hüsrana uğrayan Ermenistan yenilgiyi kabul etti!

Son dakika: Dağlık Karabağ'da büyük hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan yenilgiyi kabul ettiğini duyurdu. Paşinyan, ''Hepimiz için çok zor bir karar verdim. Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile Karabağ savaşının sonu için anlaşma imzaladım.” açıklamasında bulundu. Ermenistan'da halk hükümet binasını bastı. Başbakan Paşinyan'ın istifası istendi... Rusya Devlet Başkanı Putin'den ilk açıklama...

Son dakika: Karabağ'da hüsrana uğrayan Ermenistan yenilgiyi kabul etti!
Son dakika: Karabağ'da hüsrana uğrayan Ermenistan yenilgiyi kabul etti!
GİRİŞ 10.11.2020 03:06 GÜNCELLEME 10.11.2020 12:10
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Son dakika: Dağlık Karabağ'da büyük hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan yenilgiyi kabul ettiğini duyurdu. Paşinyan, ''Hepimiz için çok zor bir karar verdim. Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile Karabağ savaşının sonu için anlaşma imzaladım.” açıklamasında bulundu.

 

 

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuya ilişkin açıklamada bulunarak Karabağ bölgesine barış güçlerinin konuşlandırılacağı bilgisini verdi.

 

 

Putin, açıklamasında tarafların mevcut askeri pozisyonlarında kalacağını belirterek, ulaşım merkezlerinin açılacağını kaydetti.

Rus lider, yeni ateşkes anlaşmasının, Dağlık Karabağ krizine her iki tarafın da çıkarına olacak uzun vadeli çözüm için koşullar yaratacağını umduğunu dile getirdi.

KARABAĞ'DAN 15 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEKLER

Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşmaya göre; Azerbaycan ordusu bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5'inden hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek. Ermenistan'dan Karabağ'a ve Azerbaycan'dan Nahçıvan'a toplam 2 koridor oluşturulacak.

İŞGALCİ ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN TESLİM OLDUKLARINI AÇIKLADI 

Paşinyan önümüzdeki günlerde bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştireceğini duyurdu.

SÖZDE LİDERDEN 'TESLİM' AÇIKLAMASI

Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, "Mevcut durum göz önüne alındığında savaşı bitirmeyi kabul ediyoruz." açıklamasında bulundu.

DAĞLIK KARABAĞ’DA GÖREV YAPACAK RUS BARIŞ GÜCÜ YOLA ÇIKTI

Rusya Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan anlaşma gereği Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek Rus barış gücü birliklerinin yola çıktığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulyanovska Havaalanı'ndan İl-76 model askeri kargo uçaklarıyla 1960 asker, 90 zırhlı ve 380 araçtan oluşan Rus barış gücünün Dağlık Karabağ’a gönderildiği belirtildi.

Merkez Askeri Bölgesi'nden 15. motorize birliklerin bölgeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, Rus askeri birliklerinin, tarafların anlaşmalara uyumunu izleyeceği, Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Laçin koridoru boyunca gözlem noktaları kurulmasının planlandığı hatırlatıldı.

HALK HÜKÜMET BİNASINI BASTI!

Ermenistan'da halk, hükümet binaları ve Paşinyan'ın konutunun bulunduğu bölgeye ilerliyor.. Halk, yenilgiyi kabul eden Paşinyan'ın istifasını istiyor.

YORUMLAR 141
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    ruslar dağlık karabağdan sonra nahcivan ile bir koridor açılmasın vede bir şekilde oraya konuşlanmak için böyle bir işe girişti
    Cevapla
  • düşünen 3 yıl önce Şikayet Et
    herne kadar bu meseleye vakif degiliz ama;Rusya'nın gözlemci asker göndermesi ve bunun kabulü hata ayrica kaarabagin içine kiridir acilmasi kabulu zor bir hata
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kaybetmiş gibi duruyorlarmı. "Biz kazanacağız artsakh duruyor" diyor. Bu kesinlikle kaybetmiş devletin konuşması degil. Toparlandiktan sonra tekrar saldıracaklar ve bu sefer rusyada sahada olacak. 1960 askerle 380 araçla. Bunu kim kontrol edecek.. 5000 asker tank top koymayacaklari ne belli... Tüm mücadele boşa çıktı. Karabağ in hepsi elimize geçmedikçe niye bukadar şehit verildi. Hani BM anlaşmaları. Hepsi yürürlüğe konulacaktı? Her halukarda rusya kazandı. Yine ihanet yine ihanet.
    Cevapla
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan lıların Rus aşkı halen bitmemiş
    Cevapla
  • çak 3 yıl önce Şikayet Et
    işte o yüzden rusya nefret ediyorumm koc koca ermeni destek verdi YAZIK olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?