K. Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu kimdir?

Kuzey Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanlığı’na Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu seçildi.

K. Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu kimdir?
K. Makedonya İslam Birliği Başkanı Şakir Fetahu kimdir?
GİRİŞ 18.11.2020 18:43 GÜNCELLEME 18.11.2020 18:43

Başkent Üsküp’teki İslam Birliği binasında düzenlenen ve İslam Birliği’nin en üst organı olan Riyaset tarafından yapılan seçimde Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu başkanlık görevine seçildi.

Şakir Fetahu 25 Nisan 1959’da Gostivar’ın Çegran Köyü’nde dünyaya geldi. Liseyi, Kosova’nın başkenti Priştine’deki “Alauddin” Medresesi’nde tamamlayan Fetahu, lisans eğitimini 1984 yılında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da İslami İlimler üzerine tamamlar.

Saraybosna’daki eğitimini bitirdikten sonra Çegran Köyü Camii’nde imam ve muallim olarak çalışan Fetahu, daha sonra 10 yıl çalıştığı Üsküp “İsa Bey” medresesine hoca olarak atandı. 

1994 yılında İslam Birliği’ne bağlı İslami Bilimler ve İslam Kültürü Bölümü müdürü olarak atanan Fetahu, 2001 yılında bugüne kadar sürdürdüğü Gostivar Müftülüğü vazifesini ifa etti.

15 yaşında hafızlığını tamamlayan Fetahu, Liseden beri İslam alanında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.

İSLAM İŞBİRLİĞİ'NDE SEÇİM SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?

Kuzey Makedonya İslam Birliğinin bir önceki başkanı Süleyman Recepi, 27 Mayıs’ta yapılan olağanüstü toplantı sonucunda İslam Birliğinin tüzüğü doğrultusunda, başkanlık üyelerinin üçte ikisinden fazlasının oyuyla görevden alınmıştı.

Yeni başkanın seçimi için şartların uygun hale getirilmesine kadar, Recepi’nin yerine Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu’nun vekaleten görev yapacağı belirtilmişti.

Görevden alınmasının ardından Recepi, 29 Mayıs’ta bir yazılı açıklama yayınlayarak, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor