Son dakika haberi: Azerbaycan ordusu 27 yıl sonra Ağdam'da!

Son dakika haberi: Azerbaycan ordusu 27 yıldır işgal altında bulunan Ağdam'a girdi. MSB'den yapılan açıklamada da, "Önümüzdeki süreçte de Can Azerbaycanın yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.

GİRİŞ 20.11.2020 07:24 GÜNCELLEME 20.11.2020 13:28
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Azerbaycan ordusunun 27 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Ağdam iline girdiği bildirildi.

 

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Rusya'nın ara buluculuğunda imzalanan ateşkes anlaşması gereği, Azerbaycan ordusunun Ağdam'a girdiği duyuruldu.

Ağdam ilinin yaklaşık yüzde 77'lik kısmı 1993'te Ermenistan ordusu tarafından işgal edilmişti. İşgal nedeniyle yaklaşık 200 bin Azerbaycanlı doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalmıştı. 

 

 

İşgal döneminde Ermenilerce yağmalanan ve yıkılan Ağdam kent merkezi ve köylerinin çoğu harabe ve ıssız durumda kalmıştı. 

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda 5 kent merkezi 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı. 

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahraman Azerbaycan Ordusu, Karabağ’da elde ettiği zafer sonrası yapılan anlaşma kapsamında Ağdam’a girdi. Azerbaycan 30 yıl sonra işgale uğramış öz topraklarına kavuşuyor. Önümüzdeki süreçte de Can Azerbaycanın yanında olmaya devam edeceğiz" denildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Karabag ihyasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabag zaferini dunyaca unlenen Turk sihalariyla (tb2) taclandi Karabagda barisi İnsallah dunyanin hayranlikla izledigi Mehmetcik Turk Baris gucu saglamlastiracak ve Karabagda ermeninin cekilirken yakip yiktigi yerleride tekrar insasi ihyasini yasanabilir hale getirme isini insallah dunyaca unlenen dunyanin ilklerine giren dunyaca taninan Turk insaat sirketkeri ve neredeyse sehirler insaa etmede cok buyuk tecrube kazanan TOKİ yapacaktir
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistanın yenilmesi ülkemizdeki gizli erivanlıları delitti. Bunlar ülkemizi yönetmeyi hayal ediyorlar. Bu nedenlede pkk ve fetöye destek verip bunlardanda çok şey bekliyorlar. Dünyadaki bütün hainleri toplasan ülkemizdeki hainlerin yarısı yapmaz. Allah ülkemizi korusun.
    Cevapla
  • şanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbeycan dik dur ülkene fransızları asla almayın onlar fitne türkiyenin yanında durun türkler dostunuzdur bu biline başka dostunuz yok
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerimizin bu bölgedeki askerleri Türkiye tarafından en ağır ve teknolojik silahlarla acil bir şekilde donatılmalı
    Cevapla
  • davudi 3 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ilk kıblemiz KUDÜS 'e inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?