Plasschaert: PKK'nın varlığını sonlandıracak anlaşmayı uygulayın

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında imzalanan, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesindeki varlığını sonlandıracak anlaşmanın uygulanmasının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Plasschaert: PKK'nın varlığını sonlandıracak anlaşmayı uygulayın
Plasschaert: PKK'nın varlığını sonlandıracak anlaşmayı uygulayın
GİRİŞ 20.11.2020 10:11 GÜNCELLEME 20.11.2020 11:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, düzenlediği basın toplantısında, hükümet ile IKBY arasında yapılan anlaşmadan sonra ilçeye istikrarın geleceğine inandığını kaydederek, "Bağdat ile Erbil, Sincar anlaşmasının uygulanmasını hızlandırmalı" ifadesini kullandı.

 

Sincar'da güvenlik teşkilatı ve şemasının oluşumundaki ciddiyetin önemli olduğuna vurgu yapan Plasschaert, ilçenin altyapısının yeniden onarılması ve en kısa zamanda iç göçmenlerin evlerine geri dönmesi temennisinde bulundu.

Plasschaert, Sincarlıların uzun yıllar ağır ve zor süreç geçirdiklerini ancak ordu güçlerinin ilçeye girmesiyle birlikte rahat nefes alacaklarını ve yeni bir başlangıç olacağını kaydetti.

 

Silah tehditlerinin toplum ve bölgenin ilerlemesine engel olacağını aktaran Plasschaert, toplum ve insanların çıkarının her şeyin üstünde olduğunu ifade etti.

Musul Valisi Necim el- Cuburi, BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert'in Musul'u ziyaret ederek bizzat Sincar'ın tüm etnik gruplarıyla görüşmesinin önemli olduğunu belirtti.

Yapılan anlaşmanın takibinde BM'nin rolünün önemli olduğuna dikkat çeken Cuburi, bölgenin kalkınma ve imarında da yer almasını istedi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Duru 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yi Amerika ve fransa avrupa besliyor bundan haberiniz yokmu? Dünyada Bilmiyen mi var. Demekki siz orada oturmaya layık değildiniz. Gozlemleriniz yanlış yöndeki devlette.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah islâm düşmanları zalim kâfirlerin kökünü kurutsun inşallah
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Ikby suriyede pkk nin yerini doldurmasin
    Cevapla
  • sdc 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biz bitirdik bunu anladıkları ve şirin görünmek için böyle kararlar alıyorlar çok sürmez Suriye de ya da İran Azerbaycan taraflarında yeni isimli örgüt ortaya çıkar adıda asala benzeri birşey olur
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk dunya icin bitti yeni isim ve suriye devam ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı