Pfizer/BioNTech aşısına ilk onay İngiltere'den! İlk doz haftaya vurulacak

Pfizer/BioNTech ortaklığında geliştirilen Kovid-19 aşısının İngiltere'de kullanımına onay verildi. İngiltere aşısının, ülkede gelecek haftadan itibaren kullanılmaya başlanacağını duyurdu. Böylelikle İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke oldu. Dünya ise ilk onaylanan aşı, Rusya'nın geliştirdiği "Sputnik V" olmuştu.

GİRİŞ 02.12.2020 10:05 GÜNCELLEME 02.12.2020 14:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Amerikan Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in şirketi BioNTech'in ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısına İngiltere tarafından onay verildi. İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısının ülkede gelecek haftadan itibaren kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

 

YAYGIN KULLANIMA İLK ONAY

Böylelikle İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısının yaygın kullanımını onaylayan ilk ülke oldu. Dünya ise ilk onaylanan aşı, Rusya'nın geliştirdiği "Sputnik V" olmuştu.

HAFTAYA PİYASAYA SÜRÜLECEK

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamaya göre, aşı önümüzdeki haftadan itibaren piyasaya sürecek.

YÜZDE 95 ETKİLİ BİR AŞI

Yapılan klinik deneylerde, BNT162b2 adlı aşının yüzde 95 koruma sağladığı açıklanmıştı.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu zorunlu aşı muhabbeti nedir ben anlamadım.aşı yaptıran kişi korunmuş olmuyor mu?oluyor.ee daha ne diye ben yaptırdım herkes yaptırsın tribine giriyor aşı sevdalıları?git aşını ol koronadan kurtul.olmayan aldığı risk ile yaşar sanane.
    Cevapla
  • Esenler li 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk bilim insanımı?
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    10 ay maske takmıyorum diyenlerle uğraşıldı. Şimdide aşı yapmıyorum diyenlerle uğraş.
    Cevapla
  • Selcuk Ecza 3 yıl önce Şikayet Et
    Tcell in akıllı donduruculaı ile anlık takipli en modern soğuk zinciri sadece Türkiyenin ana ecza deposu Selçuk Eczada var. -70 de depoda duran aşı eczanelerde ise ya aynı gün kullanılacak ya da normal dolapta 1 hafta falan durabilir demiş BioNTech in sahibi Türk.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kendi milletini vurdurmadan bu aşının ihracatına izin vermez. Türk mürk dinlemezler. Almanya'da mı buldun, Alman üniversitelerinde mi okudun, Alman devletinin katkıları mı oldu? O zaman aşı önce Alman milletine gidecek. Kimse heveslenmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
Senegal Hava Kuvvetleri Komutanı Niang Baykar'ı ziyaret etti