Paşinyan'a soğuk duş! Süre doldu, ortalık karıştı

Ermenistan'da 27 Eylül'den 9 Kasım'a kadar süren Dağlık Karabağ'daki çatışmaların ardından bazı bölgelerin Azerbaycan'a devredilmesi nedeniyle Başbakan Paşinyan’ın istifasını talep eden protesto eylemleri yeniden başladı.

Paşinyan'a soğuk duş! Süre doldu, ortalık karıştı
Paşinyan'a soğuk duş! Süre doldu, ortalık karıştı
GİRİŞ 08.12.2020 19:03 GÜNCELLEME 08.12.2020 19:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Erivan'da başlayan eylemlerde polis, caddeleri trafiğe kapatan göstericilere müdahale ederek birçoğunu gözaltına aldı.

 

 

Erivan metro istasyonlarından birinde çalışmalar, protestocuların trenlerin hareket etmesine izin vermemesi nedeniyle durdu. 

Ermeni basınının aktardığına göre, ülkenin Ararat ve Şirak bölgelerinde göstericiler, bölge yönetimlerinde çalışan personelin binalara girişini engelledi.

 

 

Muhalefet partileri, Rusya ve Azerbaycan ile birlikte Dağlık Karabağ’a ilişkin ateşkes anlaşmasına imza atması ve bazı bölgelerin Azerbaycan’a devredilmesi nedeniyle Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep ediyor.

Muhalefetteki Taşnaksutyun partisinin sözcüsü İşhan Sagatelyan, “Paşinyan'a 8 Aralık saat 12:00'ye kadar istifa etmesi için süre verdik, ancak bu gerçekleşmedi. Sürenin dolduğu andan saat 17:00'ye kadar Ermenistan vatandaşlarının sivil itaatsizlik eylemlerine gitme hakkı bulunuyor. Herkesi yasalar çerçevesinde hareket etmeye çağırıyorum” diyerek, polise Paşinyan’ın yasadışı emirlerini yerine getirmemeleri çağrısı yaptı.

5 Aralık’ta başkent Erivan’da, binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenleyen muhalefet güçleri, Başbakan Nikola Paşinyan ve ekibine görevi bırakmaları için 8 Aralık saat 12.00’ye kadar süre vermiş, aksi takdirde ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını duyurmuştu.  

YORUMLAR 18
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef lider değişiminden sonra rus destekli ermeniler tekrar Dağlık Karabağ'ı ele geçirmek için savaş başlatabilir. paşinyanın yaptığı anlaşmayı tanımıyoruz diyebilirler.
    Cevapla
  • Temel reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam çaldığı toprak için büyük mücadele veriyor. Bunu yaparken tamamıyla yalan ve yanlış üzerine kurulu davası için en çok savaşan kişi odur. Boşa da olsa azmi ve hırsı takdire şayan. Başkanlığı kimseye bırakmayacaktır. Çünkü dava adamı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bana bizim muhalefet liderlerinden birini anımsatıyor. Hemşerisi hemşerisi diyorlardıda biz inanmıyorduk.
    Cevapla
  • Dadaş25 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün soykırıma uğramış TÜRKLERİN intikamı misli ile alınmıştır. Ermeni çapulcularının %80 i imha edilmiştir
    Cevapla
  • Dadaş25 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk adamı böyle PAŞINYAN eder
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin atına binen çabuk iner...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'