Ermenistan'ı çıldırtacak gelişme: Erdoğan bizzat eşlik edecek

Son dakika haberi: Ermenistan tarafından yıllardır işgal altında olan topraklarını SİHA’ları da kullanarak geri alan Azerbaycan, perşembe günü gerçekleşecek zafer kutlamalarında Bayraktar TB2 SİHA'ları sergileyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda, 10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne iştirak edecek.

GİRİŞ 09.12.2020 10:18 GÜNCELLEME 09.12.2020 10:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Azerbaycan'da 10 Aralık Perşembe günü (yarın) gerçekleşecek zafer kutlamalarına hazırlık sürüyor. Ermenistan ile 6 haftalık çatışmaların ardından zafer elde eden Azerbaycan'da büyük bir heyecan yaşanıyor.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne katılmak üzere bugün Azerbaycan'a gidecek.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda, 10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni'ne iştirak edecek.

Ziyaret çerçevesinde yapılacak görüşmelerde, açılan yeni dönemde, Azerbaycan'ın haklı davasının uluslararası platformlarda takibi için atılabilecek ortak adımlar ele alınacak. İki kardeş ülke arasındaki mevcut işbirliğinin daha da güçlendirilmesi noktasında meydana çıkan yeni imkanlar da değerlendirilecek.

SİHA'LAR SERGİLENECEK 

Bakü'de sokaklar kutlamalara hazırlanırken zafer gününde sergilenecek askeri teçhizat da gözden geçiriliyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Bayraktar TB2 SİHA'lar Azerbaycan kutlamalarında sergilenmek üzere TIR'lara yüklendi.

Bakü'ye giden Türk komandosu da zafer yürüyüşü öncesinde prova yapmıştı.

İHA VE SİHA'LARIN ROLÜ NE OLDU, AZERBAYCAN'A NASIL AVANTAJ SAĞLADI? 

Uzmanlar, Dağlık Karabağ'ın, İHA ve SİHA'ların da önlem alınmadığı durumlarda ileriye dönük savaş ve çatışma ortamlarını nasıl etkileyebileceğini gösteren önemli bir örnek olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bu savaşın ardından Türkiye'nin ürettiği İHA'lara olan talebin artabileceği yorumları yapılıyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin ürettiği SİHA'lar sayesinde "değeri 1 milyar doların üzerinde olan Ermeni mühimmatını imha ettiklerini" söyledi. Ancak Aliyev, France 24 kanalına verdiği mülakatta, ellerinde kaç tane İHA ve SİHA olduğuna ilişkin soruya ise "Yeterince var" yanıtını verdi ve kesin bir sayı belirtmedi.

Türkiye SİHA'larıyla adından söz ettiriyor. Dünya basınına sık sık konu olan Türk SİHA filosu, gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor.

BAYKAR resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, SATCOM entegreli Bayraktar TB2'nin test uçuşundan görüntüler paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda, "Test ve eğitim için havalanan Bayraktar TB2/S SİHA ile kol uçuşunda…" ifadeleri kullanıldı.

Selçuk Bayraktar, BAYKAR tarafından yapılan paylaşımı alıntılayarak, "Arkadaşlar Bayraktar TB2/S SİHA'mızı eğitim uçuşunda yalnız bırakmamışlar, sağolsunlar. Semalarımızda Hür ve Özgür..." ifadelerini kullandı.

Türkiye son yıllarda savunma sanayide peş peşe attığı adımlar ile tüm dünyada adından söz ettiriyor. Her alanda yerli ve milli olarak geliştirilen ürünler dışa bağımlılığı azaltırken içeride ve dışarıda yürütülen operasyonlarda ise tarihi başarıların alınmasında büyük katkı sağladı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 28
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    O hepimiz Ermeniyiz diye pankart açan CHP'lilere gelsin kalleşler
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İçeriden birisi çıkıp "Sihaların TB-2 lerin ne işi var orada, ermenilere karşı kullanılması insanlık suçudur." derse şaşırırmıyız ve kim der? Ben şaşırmam, öyle demek isteyip de yutkunan, boğazına yumruk inmiş gibi inleyenler var. Beter olsunlar. Bunların yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
    Cevapla
  • KARABAĞ CANAVARI 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey yavrum be. Karabağ fatihi TB2. Bir tanesi bir alay askere bedel.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    2.Selaheddin eyyubi ol KUDUSU VE FİLİSTİNİDE VE MEKKEYİ DE kurtar REİS. izleyin gurur duyun sevinin işde bu MEHMETCİK ALLAHIN ASLANLARI..MERHAMETLİ TÜRK ORDUSU bu ..can alıp can verenler işte ASLANLAR RABBİM SİZLERİ KORUSUN.çıkarsız seviyoruz seni ER DOĞAN ..insansız hava araçlarını ülkemizekazandıran öz veriyle vatan millet ezan diyerek yüreğini ortaya koyan enişde ve ailesi bu millet asla sizi unutmayacak KALPLERDESİNİZ
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar hepimiz ermeniyiz diye pankart açan zırtapozlar da kuduracaklar, sanırım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi