Son dakika: ABD'nin Türkiye yaptırımına Rusya'dan sert tepki!

Son dakika: ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Hukuksuz skandal karara Rusya'dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: 'ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika: ABD'nin Türkiye yaptırımına Rusya'dan sert tepki!
Son dakika: ABD'nin Türkiye yaptırımına Rusya'dan sert tepki!
GİRİŞ 14.12.2020 22:39 GÜNCELLEME 14.12.2020 22:40
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

ABD, Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulayacağı yaptırımları açıkladı.

Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz bulunuyor.



RUSYA'DAN İLK TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN GÜVENİRLİLİĞİNE KATKI SAĞLAMIYOR'

 

Lavrov, resmi temaslar için bulunduğu Bosna Hersek'te basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin yaptırımları "hoyrat" bir şekilde kullandığına işaret eden Lavrov, "ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür. Elbette bu yaklaşım, askeri-teknik iş birliği de dahil olmak üzere, uluslararası arenada sorumlu bir katılımcı olan ABD'nin güvenilirliğine katkı sağlamıyor." diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 157
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne doğuya ne de batıya dönelim,ancak Allah'a dönelim.En hayırlı dost O dur.Gerisi hikaye.İllaki bir taraftan zararları oluyor.Aklı olan Ondan başka dost edinmez.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ab güvenilir müttefik degil adeta türkiye düsmani görüsülücek bir sey kalmamistir nato nun cani cehenneme illa müttefik istiyorsa türkiye o zaman rusya ile ortak iliskiler gelistirmeli askeri dahil
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Lavrov Pompeo sana kurban olsun. Ne yapalım gerçi al birini vur ötekine ama elimizde bi sen kaldın. Yapacak bişey yok :)
    Cevapla
  • Tibet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş abd dunyada tek birdevlet geriye dunyada birsuru devlet var butun devletler ayni anda abd yaptrim uygulasin bakalim abd diye devlet kalirmi
    Cevapla
  • Enver 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın oyunları ile osmanlı parçalandı. doğuya saldırdı, boğazlara saldırdı. hep tehdit edildik. bizde doğal olarak batıya sığındık. batı da anamızı belledi bugünlere geldik. şimdi de batı tehdit ve saldırı halinde, doğuya kayıyoruz. "ne şarkiyye na garbiyye, illaki istikbal illaki istikbal" hedefimiz bu olmalı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?