ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına Azerbaycan'dan tepki!

Son Dakika Haberi; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırım kararını, 'kabul edilemez', 'haksızlık' ve 'hukuka aykırılığın bir göstergesi' şeklinde değerlendirdiğini bildirdi.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına Azerbaycan'dan tepki!
ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına Azerbaycan'dan tepki!
GİRİŞ 14.12.2020 23:40 GÜNCELLEME 15.12.2020 01:26
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Hacıyev, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

 

"Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye karşı tek taraflı yaptırımları kabul edilemez buluyor. Bazı NATO üyesi ülkeler benzer hava savunma sistemi kullanırken Türkiye'ye yaptırım uygulamak haksızlıktır. Cumhurbaşkanımız bu durumu çifte standart ve hukuka aykırılığın bir göstergesi olarak değerlendiriyor.

TÜRKIYE'NİN SAVUNMA KABİLİYETLERİNİ GÜÇLENDİRME ADIMLARINI ENGELLEMEZ

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaptırımların, Türkiye'nin savunma kabiliyetlerini güçlendirme adımlarını engellemeyeceğine emin olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu konuyu ilgili çalışma grubu kapsamında objektif müzakere edilmesine yönelik önerileri karşılık bulmamıştır."

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

HER İKİ ÜLKE DAİMA BİRBİRİNİN YANINDA OLACAK

Hacıyev, Azerbaycan'ın Türkiye'yi, Türkiye'nin de Azerbaycan'ı desteklediğini, her iki ülkenin daima birbirinin yanında olduğunu belirterek, 10 Aralık'ta Bakü'de düzenlenen Zafer Geçidi töreninde Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer almasının bu birliğin örneği olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 66
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev kendisi niçin açıklama yapmayıp müşavirine açıklama yaptırıyor!
    Cevapla
  • TOSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    anlamakta zorlanıyorum rusya aynı açıklamayı yapıyor alıyev aynı açıklamayı yapıyor türkiye aynı açıklamayı yapıyor soru şu abd ve ab bugune kadar adaletten yanamı çalışır yoksa kendi çıkarları içinmi kendi çıkarlarrı için fırıldak gibi hareket eder artık onların attığı adım bizi ilgilendirmemeli bizim atacağımız adımlar anların çıkar ve hegomanyasına biçak gibi saplanıp kesmeli.
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    biz fazla ciddiye almiyoruz gardaş s400 daha iyilerini yapıcaz inş
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    "" Sen onların dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır. De ki: "Asıl doğru yol ancak Allah’ın yoludur." Eğer sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyarsan, bilesin ki artık Allah sana ne dost ne de yardımcı olacaktır. ""
    Cevapla
  • kudüs kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ağzına sağlık
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanın kitabı kur'anı kerim ona tabi olursan Allah yardım eder kur'anın dışına çıkmak şirktir Allah öyle söylüyor
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize S- 400'ü bahane ederek yaptırım uygulamaya çalışan katliamsever ABD'ye hatırlatma : Avrupa'da bulunan Rus yapımı silahlar : S-300 / S-200 / S-125 / BM-GRAD füzeleri /T-72 Tank / Mİ-24 helikopter /MİG-29 Avcı uçakları .Ve Kaleşnikof dahil bir sürü silah çeşitlerini Avrupa ve Nato üyesi Ülkeler 22 yıldır kullanıyor bunları . Ayrıca buraya dikkat ! : Suriye'de terör örgütüne dağıtılan tırlar dolusu silah , bizzat ABD tarafından Rusya'dan alınmış ve dağıtılmıştır.
    Cevapla
  • kudüs kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ağzına sağlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı