Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan skandal Can Dündar açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, devlet sırlarını ifşa eden firari gazeteci Can Dündar'ın 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması ile alakalı bir açıklama yaptı. Maas paylaştığı mesajlarında Can Dündar'ı savunarak, "Bu karar Türkiye'deki basın özgürlüğüne ağır bir darbe vurdu" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan skandal Can Dündar açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan skandal Can Dündar açıklaması
GİRİŞ 23.12.2020 16:33 GÜNCELLEME 24.12.2020 08:45
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

MİT Tırları davasında yargılanan firari sanık Can Dündar'a "Siyasi ve askeri casusluk" suçundan 18 yıl 9 ay hapis ve "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 8 yıl 9 ay olmak üzere toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

DEVLET SIRLARININ İFŞASINA "GAZETECİLİK" DEDİ

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, firari gazeteci Can Dündar'a sahip çıktı. Dündar'ın yaptığı haberle Türkiye'nin devler sırlarını ifşa ederek ülkeye verdiği zararları görmeden gelen Maas, firari ismin yaptığını "gazetecilik" diye savunmaya kalktı. Maas açıklamalarının devamında, haddini aşarak Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Maas açıklamasında, "Gazetecilik, toplumun vazgeçemeyeceği bir hizmettir. Özellikle de hükümetleri eleştirel bir açıdan takip ederken. Can Dündar kararı Türkiye'deki basın özgürlüğüne karşı ağır bir darbedir" ifadelerini kullandı.

Maas ikinci mesajında ise, basın özgürlüğünün temel bir hak olduğunu ve risk altında bulunamayacağını söyleyerek, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında verdiği "basın özgürlüğü" taahhüdünü yerine getirmeye çağırdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 234
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    açıklama yanlış tercüme edildi!!!
    Cevapla
  • Ilhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipik alman ,bunun kuyruk acısı var,sıkıntılı
    Cevapla
  • irfan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapaydık sayın alman bu ülkeme ihanet eden kişiyi ödüllendirmemizimi bekliyorsunuz.Zaten ülkeme kim ihanet etse siz Almanya kol kanat açıyorsunuz.Bekleyin gelecektir elbet bir zamanı.Bizler bu yaptıklarınızın bir gün hesabını soracağız .
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı olay Almanyada olsa idi,can dündar diye bir hain i yoktu yoktu. Alman istihbaratı yarım saatte yok edermiydi etmezmiydi.Kendilerine bir sorulmalı.
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya BND tarafından 8 Türkü katlettirdi. Kendi hainini haydi haydi yaşatmaz.
    Cevapla
  • sabank 3 yıl önce Şikayet Et
    Maas işine bak!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü