Türkiye'nin 'Can Dündar'ı iade edin' talebine Almanya'dan cevap

Firari Can Dündar'a verilen 27 yıl 6 ay hapis cezası sonrasında Türkiye'ye iade edilmesi taleplerine Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yapılan açıklamada, "Almanya, prensip olarak siyasi mahkumiyet kararlarında iade yapmıyor" denildi.

Türkiye'nin 'Can Dündar'ı iade edin' talebine Almanya'dan cevap
Türkiye'nin 'Can Dündar'ı iade edin' talebine Almanya'dan cevap
GİRİŞ 25.12.2020 12:41 GÜNCELLEME 25.12.2020 12:47
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Firari gazeteci Can Dündar'ın Türkiye'de 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan, Dündar'ın Türkiye'ye iadesi talebine Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi.

 

Deutsche Welle'nın Türkçe edisyonuna verilen demeçte, "Prensip olarak geçerli olan Almanya'nın siyasi gerekçeli mahkumiyet kararlarında iade yapmamasıdır. Alman hükümeti, dünya genelinde bağımsız medya ve bağımsız habercilik için çaba harcamaktadır. Hem iyi ve kalıcı ikili ilişkiler hem de iyi ve kalıcı Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti gibi konularda uluslararası standartlara uyulması temel şarttır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Can Dündar kararı sonrasında Twitter hesabından yaptığı Almanca paylaşımlarda, Dündar'ın "casusluk ve silahlı bir terör örgütünü desteklemekten hüküm giydiğini" ve "eylemlerinin basın özgürlüğü kapsamında olmadığını" belirterek, "Muhataplarımızdan, bağımsız Türk yargısının kararını kabul etmelerini ve Can Dündar'ı Türkiye'ye iade etmelerini bekliyoruz" diye yazmıştı.

 
YORUMLAR 140
  • Hainsavar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir denk getirir kendimiz alırız
    Cevapla
  • Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Domuz domuzu atmaz
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Prensipleriniz batsın.
    Cevapla
  • Turgut Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki vermezler. Nasıl amerika fetöyü besliyorsa bize karşı almanyada bunu besliyor türkiye karşıtı yazılar yazsın diye. Onu zamanında nasıl almanyaya kaçmasını sağladılar. Kim onu serbest bıraktı.
    Cevapla
  • Karadeniz55 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşliktan cikarin. Bu hain secimde oy kullanmasin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'