Yeni tedavi bulundu! Lama antikorları koronavirüsü etkisiz hale getirdi

ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, Kovid-19 tedavisinde kullanmak üzere lamadan aldıkları "Cormac" adlı nano antikorları test etti. Yapılan testin sonuçlarında, lamadaki nano antikorların Kovid-19'a karşı etkili olduğu ve insanlar için burun spreyi ya da astım spreyi olarak kullanılabileceği tespit edildi.

GİRİŞ 24.12.2020 09:48 GÜNCELLEME 24.12.2020 11:50
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Ulusal Sağlık Enstitüsü'ndeki (NIH) bilim insanları, lama, deve ve alpaka gibi hayvanlarda bulunan nano antikorların Kovid-19 tedavisinde ve virüsü önlemede kullanılabileceğini keşfetti. Araştırmayı yürüten bilim insanları, lama, alpaka ve deve gibi hayvanlarda bulunan "NIH-CoVnb-112" antikorunun insanlardaki antikorlara oranla hem daha küçük hem de 10 kat güçlü olduklarını, bu kapsamda Kovid-19 tedavisinde ve hastalığı önlemede etkili olabileceğini ifade etti.

 

ANTİKORLAR KOVİD-19’U ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Laboratuvar deneyleri, "Cormac" adlı lamadan alınan nano antikorunun, Kovid-19'a neden olan SARS-CoV-2'nin proteinine yapıştığını ve etkisiz hale getirdiğini gösterdi. Araştırmayı yürüten ekipten Profesör David Brody, "Bu anti-Kovid-19 antikorunun (lama nano antikoru) koronavirüs salgınıyla mücadelede oldukça etkili ve çok yönlü olabileceğini umuyoruz" dedi.

DEVE, LAMA VE ALPAKA'DAKİ ANTİKORLAR DOĞAL VE MÜHENDİSLİĞİ DAHA KOLAY

Bu nano antikorların doğal olarak deve, lama ve alpaka gibi hayvanların bağışıklık sistemleri tarafından üretildiği ifade edildi. Bilim insanları ortalama olarak, nano antikor proteinlerinin insan antikorunun yaklaşık onda biri ağırlığında olduğunu, ayrıca daha ucuz ve mühendisliğinin daha kolay olduğunu vurguladı.

ANTİKORLAR TOPLANMAYA BAŞLANDI

İngiltere de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin, salgını frenlemeye yardımcı olabilecek lama nano antikorları topladığı bilgisi paylaşıldı.

 
KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 28
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Butun hersey develerin oldurulmesiyle basladi ve devede bircok sır vardır careyide belki yuce ÂLLAH oraya gizledi
    Cevapla
  • Asabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Lama gibi tükürmeye başlamasın millet
    Cevapla
  • Lamalanmayak sonra 3 yıl önce Şikayet Et
    Lama antikoru insanda alerji yapmaz mı.? İnsan hücrelerinin Lamadan farkları vardır mutlaka. Lama antikoru yabancı gördüğü sağlıklı insan hücrelerine de saldırma ihtimali yok mu.???
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    doktorayı nerde yaptın zeka fışkıyor adeta
    Cevapla
  • Zombi Senaryosu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kovid-19 başımıza ciddi işler açmaya devam edecek gibi. ArGe için En az 8-10 yıl gereken İlaç ve aşı geliştirme süresi mecburiyetten de olsa yeterli arastırma yapılmadan 1 yıl bile olmadan kullanıma sunulması riskli. Sonunda Zombi senaryolarının da gerçeğe dönüştüğünü görebilliriz.
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Avusturalya da Develer topluca, imha edildikten sonra Rabbim, insanoğluna belalar vermeye başladı. Lama ve Devler kıymete binecek. Bunların tükürüğü ile insanoğlu Kovid derdinden kurtulacak inşallah.
    Cevapla
  • Hasan Günver 3 yıl önce Şikayet Et
    Darıca'daki lamalar kullanılabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu