AB ile anlaşma fitili ateşledi! 'İngiltere'den bağımsızlığımızı ilan edelim'

İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği (AB) arasında varılan ticaret anlaşmasının Brexit'le kendilerinden alınanı telafi edemeyeceğini belirterek bağımsızlık çağrısı yaptı. Sturgeon 'Bağımsız bir Avrupa ülkesi olarak kendi geleceğimizin haritasını çizme zamanı geldi' ifadelerini kullandı. AB referandumunda (Brexit) İskoçya ve Kuzey İrlanda 'hayır' oyu vermişti.

AB ile anlaşma fitili ateşledi! 'İngiltere'den bağımsızlığımızı ilan edelim'
AB ile anlaşma fitili ateşledi! 'İngiltere'den bağımsızlığımızı ilan edelim'
GİRİŞ 24.12.2020 23:32 GÜNCELLEME 24.12.2020 23:33
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Sturgeon, anlaşmanın sağlandığına dair haberlerin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Brexit'in İskoçya halkının iradesine aykırı olduğunu kaydeden Sturgeon, "Brexit'in bizden aldıklarını telafi edecek hiçbir anlaşma yok. Bağımsız bir Avrupa ülkesi olarak kendi geleceğimizin haritasını çizme zamanı." ifadesini kullandı.

İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon

- "GALLER HALKINA VADEDİLEN ŞEY DEĞİL"

Galler Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mark Drakeford ise BBC'ye yaptığı açıklamada, AB'yle varılan ticaret anlaşmasının Galler halkına vadedilen bir şey olmadığını söyledi.

Anlaşmayı "zayıf" bulduğunu ve bazı iyileştirmeler yapılması gerekebileceğini belirten Drakeford, "Galler halkı, farklılıklar görecek. Avrupa'ya seyahat etmek eskisi kadar kolay olmayacak. Gallerli öğrenciler, Avrupa'daki üniversitelere erişemeyecek." dedi.

AB ve İngiltere Brexit sonrası ticaret anlaşmasında uzlaştı

- KUZEY İRLANDA MEMNUN 

Kuzey İrlanda Bölgesel Yönetimi Başbakanı ve İngiltere'yle birlik yanlısı Demokratik Birlik Partisi lideri Arlene Foster, "Elbette hem ticaret anlaşmasının detaylarını hem de anlaşmanın Kuzey İrlanda açısından önemli olacak güvenlik gibi konularını inceleyeceğiz." ifadesini kullandı. 

Kuzey İrlanda Bölgesel Yönetimi Başbakan Yardımcısı ve bağımsızlık yanlısı Sinn Fein'in Başkan Yardımcısı Michelle O'Neill ise, "AB'den ayrılma konusunda birbirinden çok farklı siyasi duruşlarımız olsa da anlaşmasız ayrılığın, kimsenin çıkarına olmadığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu nedenle anlaşma sağlandığı açıklaması, tüm adada memnuniyetle karşılanacak iyi bir haber." değerlendirmesinde bulundu. 

- İSKOÇYA VE KUZEY İRLANDA HALKLARI BREXIT'E KARŞI OY KULLANMIŞTI 

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da yapılan AB referandumunda yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile Brexit kararı alınmıştı. Referandumda, İngiltere ve Galler "evet", İskoçya ve Kuzey İrlanda ise "hayır" oyu vermişti. 

AB'den resmen 31 Ocak'ta ayrılan Birleşik Krallık, Birlik ile başta ticaret olmak üzere ikili ilişkiler konusunda kapsamlı müzakereler yürütüyordu.

Zorlu müzakerelerin ardından varılan anlaşmayla ayrılık süreci tamamlanmış oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • sezar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi kötüye giderse dostluk bozulur. Herkes yoluna gider.Doganın kanunu..... O zaman Turkiye ile uğraşacağı takatı olmaz.
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    daha önce bunun yaşanacağını yorumlarımda bir çok defa yazdım bu İngiliz sömürgesi olan ülkeler için bulunmaz bir fırsat mutlaka biri iki si ayrılacaktır İngilizler referandum un aynı zamanda yapılmaması için çaba sarf etmeliler o zaman müdahale edebilirler aynı zamanda olursa iki ülkeyi de kaybederler sonuçta AB ye üyelik adı altında bağımsızlık var bu kaçırılmayacak bir fırsat o ülkeler için
    Cevapla
  • Aydın Türkhan 3 yıl önce Şikayet Et
    İskoçya ve İrlandanın bağımsızlığını destekliyoruz. Bu devirde hala ingiltere kraliçesinin ağzına bakmak mı? Bu utanç size yeter
    Cevapla
  • Haktır Allah 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep Müslümanları ve Türkiye yi bölüp parçalamaya çalışan anglo saksonlar ve fikir babaları yahudiler şunu unutmayın ki tuzak kuranların en hayırlısı Allahtır. Kendi halinde yaşayan Müslüman'a Türk'e düşmanlık ederseniz, onlara rahatlık vermezseniz, böyle belayı bulursunuz işte.
    Cevapla
  • vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    yıllarca böl parçala fitne işleri yaptınız İnşallah sizinde parçalandığınızı görücez masumların ahı sizlerden kat ve kat çıksın beter olun
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu