Yunanistan karasularını 12 mile çıkarmayı onayladı

Yunanistan'ın İyon Denizi'nde karasularını 6 milden 12 mile çıkarmasıyla ilgili kararnamenin Yunan Danıştay Mahkemesince onaylandığı bildirildi.

Yunanistan karasularını 12 mile çıkarmayı onayladı
Yunanistan karasularını 12 mile çıkarmayı onayladı
GİRİŞ 25.12.2020 13:29 GÜNCELLEME 25.12.2020 13:30
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Atina'da yayımlanan Proto Thema gazetesinin haberine göre, Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi (UNCLOS) temelinde hazırlandığı iddia edilen kararname İyon Denizi adalarından Mora Yarımadası'nın güney ucunda yer alan Tenaro Burnu'na kadar olan deniz bölgesini kapsıyor.

 

Kararnamede, "Yunan hükümeti benzer haklarını diğer bölgelerde de uygulama hakkını mahfuz tutmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Miçotakis, Yunanistan'ın kararını açıkladı! Türkiye'ye karşı uygulanırsa savaş sebebi

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir süre önce Parlamento’da yaptığı konuşmada, Deniz Hukuku Sözleşmesi'nin 3'üncü maddesince İyon Denizi’nde "egemenlik hakları olduğunu" savunarak, ülkesinin İyon Denizi'nde kara sularını 6 deniz milinden 12 deniz miline çıkarmayı planladığını belirtmişti.

Yunanistan'ın, "kara sularını genişletme hakkını gelecekte diğer deniz alanları için de kullanabileceğini" iddia eden Miçotakis, İtalya ile İyon Denizi, Mısır ile Doğu Akdeniz için yapılan Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmalarını Yunanistan için "tarihsel ve siyasi öneme sahip" olarak nitelendirmişti.

Atina yönetimi, 9 Haziran'da İtalya, 6 Ağustos'ta ise Mısır ile MEB anlaşmaları yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan la ortak balık üreelim, balıkçılık merkezi ni avrupa norweç taraflarından ege ye taşıyalım. ikimiz de kazanalım. turizm de gelişir.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bisıkımlık canları var kaşınıyorlar... Avrupa peşinden gelene kadar zaten biz atinayı alırız
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk maana itibarıyla çok şey ifade eder.Saldiran değil, saldıran a haddini bildiren, dostça yaklaşana kardeşce koşan,yoksul olana yardıma koşan haddini bilmeyene de haddini bildiren dirTURK.EEE Yunan sen hangisini tercih edersin bilelim.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ege de de aynı şeyi deneyecekler, sonra şu teze sığınacaklar, diğer denizde 12 mil yaptık, ege de de yapıyoruz diyecekler, biz de saldıracağız bu kadar basittir, Türkiye saldırsın diye pusu yapıyor
    Cevapla
  • mel c 3 yıl önce Şikayet Et
    italya kıyısından da 12 mil yapsalar ya? harita en aşağıda 12 mil. yukarda 12 değil. bizim tarafa gelince 12 mili dayatıyorlar.. sahtekar yunan aklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini