Boris Johnson'dan Trump'a sert sözler!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 'seçimler konusunda şüphe uyandırmasının' tamamen yanlış olduğunu belirterek, 'İnsanları, Kongre binasında yaptıkları gibi utanç verici şekilde davranmaya teşvik etmeyi kayıtsız şartsız kınıyorum.' dedi.

Boris Johnson'dan Trump'a sert sözler!
Boris Johnson'dan Trump'a sert sözler!
GİRİŞ 07.01.2021 21:58 GÜNCELLEME 07.01.2021 21:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Johnson, Başbakanlık ofisi 10 Numara'da düzenlediği basın toplantısında sorulması üzerine, Trump destekçilerinin ABD Kongresi'ne girmesini değerlendirdi. 

ABD'nin kendisi için özgürlük ve demokrasi fikirlerini temsil ettiğini söyleyen Johnson, "İnsanları Kongre binasına saldırmaya teşvik etmenin ve şimdiye kadar Başkanın (Trump) özgür ve adil bir seçimin sonucu konusunda sürekli olarak şüphe uyandırmasının tamamen yanlış olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın bu konuda söylediklerinin de tamamen yanlış olduğunu kaydeden Johnson, "İnsanları Kongre binasında yaptıkları gibi utanç verici şekilde davranmaya teşvik etmeyi kayıtsız şartsız kınıyorum." ifadesini kullandı. 

Johnson, Joe Biden'ın galibiyetinin tescil edilmesinden ve "demokrasinin galip gelmesinden" çok memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

- "TRUMP'IN YORUMLARI, DOĞRUDAN ŞİDDETE YOL AÇTI"

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel de gün içinde yaptığı açıklamada, "Başkan Donald Trump'ın yorumları doğrudan şiddete yol açtı ve şu ana kadar bu şiddeti kınamadı." demişti. 

Dün Trump'ın destekçileri, Kongre'nin Biden'ın zaferini tescil edeceği oturum sırasında gösteri düzenleyerek polisle çatışmıştı.

Polis barikatını aşan göstericiler, binaya girmiş ve olaylar sırasında biri kadın en az 4 kişi öldürülmüştü.

Trump ve siyasi müttefikleri, Biden'ın seçimi hileyle kazandığını iddia ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ozcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tramp gidici ya gelecek olana yagcilar siraya girdi
    Cevapla
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    trump unda biden inde canı cehenneme Allah müslümanların hakkını bunlardan alacaktır.
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    adam gørevde idin hepsi kuzu gibi idi sesleri cikmiyor idi bir anda hepsi aslan kesiyor yalakalar ayni sey kadin basbakanlar da var hepsi cikmis tepki veriyor daha ønce sesleri cikmayan korkaklar simdi aslan oldu
    Cevapla
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    düşenin dostu olmaz, trump ta düştü artık, şimdi gelen giden vurur
    Cevapla
  • Orhandzgn 3 yıl önce Şikayet Et
    Soysuzlar bizim meclisimiz bombaladılar bu adiler kucak açtı şimdi tek tek başlarına geliyor rabbim doğrunun yanındadır hesapları tersine dönüyor beter olsunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Hafta sonu etkisini artıracak!