ABD karıştı! Senato basıldı...Ülke yanıyor! Türkiye'den son dakika açıklamaları

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington'da düzenlediği miting sonrası Trump destekçileri, Kongre binasını basmasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan, "ABD Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" açıklaması geldi.

GİRİŞ 07.01.2021 10:19 GÜNCELLEME 07.01.2021 10:28
Bu Habere 309 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump'ın Washington DC'deki 'seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini' belirttiği mitinginin sonrasında destekçileri barikatları aşarak Kongre'ye girmeye çalıştı. Polisle çatışmanın yaşandığı olaylar sonrası oylama durdurulurken Başkan Yardımcısı Mike Pence sığınaktan tahliye edildi

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, "ABD Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "ABD’de demokrasinin tüm kurum ve teamülleriyle bir an önce işler hale geleceğine olan inancımızı koruyoruz." dedi.

İBRETLİK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "ABD Kongresi’nde yaşanan ibretlik olayları endişeyle takip ettik. Her zaman ve her yerde savunduğumuz gibi Birleşik Devletler’de de demokrasi ve hukukun işlemesini, seçmen iradesine saygı duyulması ve bu iradenin tecelli etmesini diliyorum." dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ SERDAR KILIÇ: DESTEKÇİLER HENÜZ DAĞILMADI

Olaylar durulmadı, kongre binasının çevresindeki destekçiler henüz dağılmadı. Vatandaşlarımızın o bölgeden uzak durmalarında yarar var.

YORUMLAR 309
  • isbay 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkelere o kadar çok darbe yaptılar ki sonunda kendi başlarına da geldi.. Ne demişler ; Etme bulma dünyası.. Sıra diğer emperyaller de inşallah..
    Cevapla
  • Ilgılı sahıs 3 yıl önce Şikayet Et
    The walkıng dead dı seyretmeyenınız yoktur o dızıde ne olduysa olaylarda buyuk benzerlık var dıkkatlı seyredın yalnızca zombıler yerıne korana vırus var demem o kı planlı hareketler hep seneryo aynı.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoook endişeliyiz çok! Beter olsunlar desek saha iyi değil mi
    Cevapla
  • dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    mu hahaha
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    endise duymuyoruz akisne destek veriyoruz cikin sakaklara yakin ABD yi oy lariniz calindi hak lariniz yok sayildi eyy ABD liler cikin sokaklara ve yakin ABD yi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada