Rusya'ya döndüğü gibi hapse atılan Navalny'den Putin'i kızdıracak sokak çağrısı

Almanya'da tedavi görmesinin ardından Rusya'ya dönen muhalif lider Aleksey Navalny, ülkeye girişte gözaltına alındı ve 30 gün tutuklu kalmasına karar verildi. Twitter'dan destekçilerine seslenen Navalny, "Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın" dedi.

Rusya'ya döndüğü gibi hapse atılan Navalny'den Putin'i kızdıracak sokak çağrısı
Rusya'ya döndüğü gibi hapse atılan Navalny'den Putin'i kızdıracak sokak çağrısı
GİRİŞ 19.01.2021 10:31 GÜNCELLEME 19.01.2021 10:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'ya götürülen ve burada sağlığına kavuşan Rus muhalif lider Alexey Navalny, 17 Ocak'ta Rusya'ya geri döner dönmez gözaltına alındı. Mahkeme, yargılamadan önce 30 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Ülkeye döner dönmez gözaltına alınmıştı

SOKAK ÇAĞRISI

Rusya'da muhaliflerin lideri konumundaki Navalny, Rus vatandaşlarına protesto için sokaklara çıkmaları çağrısında bulundu. Twitter'dan paylaştığı görüntülü mesajda destekçilerine seslenen Navalny, "Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın" dedi.

Navalny'nin destekçileri önümüzdeki cumartesi günü Rusya genelinde yürüyüş düzenlemeyi planlıyor.

İngiltere, ABD ve Almanya'dan Rusya'ya 'Navalny' tepkisi! Moskova'dan cevap

Moskova'nın aldığı gözaltı ve tutuklama kararına tepki gösteren İngiltere, ABD ve Almanya, Rus liderin derhal serbest bırakılmasını istedi.

NAVALNY NASIL ZEHİRLENDİ?

Omsk kentinden 20 Ağustos'ta Moskova'ya dönerken uçakta fenalaşan ve zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lider Alexei Navalny, 22 Ağustos'ta tedavisi için Almanya'nın başkenti Berlin'e getirilmişti. Berlin'deki Charite Hastanesi 24 Ağustos'ta Navalny’nin zehirlendiğine dair bulgulara rastlandığını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Rusya İçişleri Bakanlığının Sibirya Federal Bölgesi’ne bağlı Ulaştırma Servisi 27 Ağustos'ta olayla ilgili ön soruşturma başlatmış, ilk incelemede zehirlenmeye dair bir kanıt bulunmadığı ifade edilmişti. 2 Eylül'de ise Navalny'nin kan örneklerinde Novichok ile zehirlendiğine dair "kesin kanıtlar" bulunduğu belirtilmişti.

Navalny'nin ailesi ise Rus muhalifin zehirlenmesinden Rusya'nın sorumlu olduğunu savunmuş ancak Kremlin Sarayı iddiaları yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • haci vat 3 yıl önce Şikayet Et
    burda yorum yapanların birinin de putinden haberi yok nasıl bir barbar olduğundan. tuutrmuşlar bunlar amerikanın oyunuymuş. Suriyede de Esed zulmetmiyor zaten. iranda halk zevk safa içinde değil mi_?
    Cevapla
  • asm 3 yıl önce Şikayet Et
    mavi kuş sokak çağrısı yapan abd başkanıı engelledi ama sokak çağrısı yapan rus muhalifi engellemiyor.bunlar aynı ekip
    Cevapla
  • selam 3 yıl önce Şikayet Et
    halkda karşılıgı ne
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Navalny’nin ABD’nin uşağı olduğu ortaya çıktı işte.
    Cevapla
  • akan 3 yıl önce Şikayet Et
    yakinda plütonyum un tadina bakar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'