Şok görüntüler! ABD'de yemin töreni bitince askerleri otoparka tıktılar

ABD'de 46'ncı Başkan Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'in yemin töreni için Washington'a konuşlandırılan ve törenin ertesi günü otoparka gönderilen Ulusal Muhafızlar, maruz kaldıkları kötü muameleye tepki gösterdi.

Şok görüntüler! ABD'de yemin töreni bitince askerleri otoparka tıktılar
Şok görüntüler! ABD'de yemin töreni bitince askerleri otoparka tıktılar
GİRİŞ 22.01.2021 13:19 GÜNCELLEME 22.01.2021 13:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ülke basınındaki haberlere göre, Kongre binası polisi, 21 Ocak Perşembe günü Ulusal Muhafızların binayı boşaltmalarını ve yakındaki bir otoparkta kalmalarını istedi.

SOĞUKTA YATTILAR

Ulusal Muhafızlar, internet bağlantısının olmadığı ve sadece bir elektrik prizinin bulunduğu garajda soğukta yerde yattıklarını söyledi. Muhafızlardan biri, "(20 Ocak'ta) Onlarca senatör ve Kongre üyesi, bizimle fotoğraf çektirdi, elimizi sıktı ve hizmetimiz için teşekkür etti. 24 saat sonra, bizi bir kapalı otoparkın köşesine gönderdiler. İnanılmaz derecede ihanete uğramış hissediyoruz" ifadesini kullandı.

SORUN GİDERİLDİ

Senatör Martin Heinrich, Ulusal Muhafızların durumuyla ilgili sorunun çözüldüğünü belirterek Kongre binasına döndüklerini söyledi. Senatör Tammy Duckworth ise bazı telefon görüşmeleri yaptığını ve Kongre binası polisinin Ulusal Muhafızlardan özür dilediği konusunda bilgilendirildiğini ifade etti.

20 BİN MUHAFIZ GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreni öncesi, başkent Washington'daki güvenlik önlemleri artırılmıştı. Washington'ın güvenliği için birçok eyaletten görevlendirilen Ulusal Muhafız sayısı 20 bine çıkarılmış, askerler Kongre ve çevresinde konuşlandırılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi beşiği abd ne durumlarda ama utanmadan sıkılmadan ona buna tehtitler savurması yok ambargo ya sen kimsin istediğin kadar ambargo koy ama sen kaybedersin trampta geldiği gibi esmişti ne oldu kuzu allah bugün mubarek gün allah inşallah size öyle bir acılar verirki batar gömülürsünüz çamura muhtaç kalırsınız inşallahya derler ya ayıdan post gavurdan dost olmaz abd
    Cevapla
  • muroo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir soysuz abd askerlerinin haline bak, Birde bizim ŞANLI TÜRK ORDUMUZUN ASALATİNE BAK...
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam darbe için bahaneydi yönetimi ele geçirecektiniz
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd ortalık karışacak.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Abd de İç Savaş Çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler