İsrail'den skandal aşı açıklaması: Filistin'in görevi Akdeniz'deki yunuslara bakmak mı?

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, İngiliz kamu televizyonu BBC'de katıldığı programda, Filistinlilere neden Kovid-19 aşısı yapmadıkları sorusuna "Onlara bakmak İsrail Sağlık Bakanı'nın sorumluluğunda ise, Filistin Sağlık Bakanı'nın görevi nedir? Akdeniz'deki yunuslara bakmak mı?" cevabını verdi. Ancak uluslararası işgal hukukuna göre, Filistinlilere koronavirüs aşısını yapmak İsrail'in yükümlülüğü altında.

GİRİŞ 25.01.2021 14:16 GÜNCELLEME 25.01.2021 14:47
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İsrail işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere koronavirüs aşısını yapmıyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) işgal yükümlülükleri gereği buradaki Filistinlilerin sağlığından Tel Aviv yönetimi sorumlu. Ancak, BBC'de pazar sabahları yayınlanan The Andrew Marr Show'a katılan İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, bu yükümlülüklerini görmezden gelerek, Filistinliler hakkında skandal sözler sarf etti.

"FİLİSTİNLİLERİ AŞILAMAK GÖREVİMİZ DEĞİL AMA ÇIKARIMIZA"

İsrail'in öncelikli olarak kendi vatandaşlarından sorumlu olduğunu, çünkü onların vergilerini ödediğini söyleyen Edelstein, "Filistinlileri aşılamak bizim yükümlülüğümüzde değil. Fakat Kovid-19'u yaymasınlar diye onları aşılamak bizim çıkarımıza" dedi.

"FİLİSTİNLİ BAKANIN GÖREVİ YUNUSLARA BAKMAK MI?"

İsrailli bakanın sözleri sonrası İngiliz sunucu Andrew Marr, araya girerek uluslararası hukuk hatırlatması yaptı. Ancak İsrailli bakan bu hatırlatmayı göz ardı ederek, Filistinlilerin kendi sağlıklarından sorumlu olduğunu belirtti ve "Eğer Filistinlilere bakmak İsrail Sağlık Bakanı'nın sorumluluğunda ise, Filistin Sağlık Bakanı'nın görevi nedir? Akdeniz'deki yunuslara bakmak mı?" ifadelerini kullandı.

İsrail nüfusunun yüzde 25'ini aşılarken, işgal altında tuttuğu Batı Şeria ile ablukaya maruz bırakılan Gazze'ye henüz herhangi bir aşı ulaşmadı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Analar ne yiğitler doğuruyor bak şanlı şehidimiz Mübarize tek başına karakolu bastı Filistin de yokmu böyle bir yiğit iş yaptıktan sonra silahta bulunur cephanede ama yürek bulunmaz
    Cevapla
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    öldürmek icin asimile etmek için her şeyi yapan kfere israil muslumana faydalı iş mi yapar
    Cevapla
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Irkçı Faşist bir ülkenin bakanı d üs elbette Irkçı Faşist’tir. Bir de utanmadan seçilmiş oldukkarını söylerler. Insanlıktan nasib almamış mahluklar. Allah’ın laneti ve gazabı üzerinize olsun!
    Cevapla
  • Adamın1i 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi hakkıyla bilen her işi hikmetle yapan Allahtan muradımız lütfu ile bir an önce müslümanların gözünü açması ve bunların layık olduğu sonu yaşamaları isterim.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail asi yapmasın zaten insanları öldürürler aşının içine başka bir şey katıp insanları öldürür guvenilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi