BM'den aşı uyarısı: Covid-19 daha ölümcül olabilir

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının gelişmekte olan ülkelere erişimi gecikirse virüsün mutasyona uğrayarak daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceği, mevcut aşının işe yaramayabileceği uyarısında bulundu

BM'den aşı uyarısı: Covid-19 daha ölümcül olabilir
BM'den aşı uyarısı: Covid-19 daha ölümcül olabilir
GİRİŞ 25.01.2021 23:00 GÜNCELLEME 25.01.2021 23:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) "2021 Davos Gündemi" Toplantısı'na video konferansla katılan Guterres, küresel ekonominin canlanmasının tek yolunun Covid-19 aşısının dünyanın her yerine en hızlı şekilde ulaştırılmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

"Gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarını aşılayıp, gelişmekte olan ülkeleri ihmal ederek güvende olacaklarını düşünüyorsa yanılıyor" diyen Guterres, "Virüsü daha bulaşıcı ve öldürücü hale getirerek mevcut aşıları işe yaramaz kılacak gerçek bir mutasyon tehlikesi var" değerlendirmesinde bulundu.

Aşı tedariki ve dağıtımının eşit olmadığına dikkati çeken Guterres, Kovid-19 aşı üretim kapasitesinin tüm dünyada artırılması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR 7
  • canan 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden AB üyesi ülkeler değil de gelişmekte olan ülkeler? Aşı bu kadar masum ve etkiliyse neden önce kendilerini aşılamıyorlar? bir zamanlar AIDS vardı ve birden düzeldi. değişik aşılarla afrika insanına hastalık bulaştırıp kendileri için tedavi buldular. şimdi de Covid için gelişmekte olan ülkeleri mi kullanacaklar.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yamyamlar yine Bi şeytanlığın peşinde... Mevlam neyler neylerse güzel eyler inşaAllah amiiiin
    Cevapla
  • Vatandaşınbiri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne alaka arkadaş milket açı olmuycam diye çığrışıyor siz Türkiyeyi aşıda geç kaldı diye yazıyosunuz.Yorumyapında kaliteli olsun.15 gündenberi 3 milyon doz havayamı uçtu.6.5 milyon dün gelmiş.
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Gibi gelişmekte olan Ülkeler AŞI Temini ve Başından beri Anlaşma yapmamış olması nedeniyle Yetersiz kaldı ...
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Öyle katılıyorum ... Ancak Türkiye gibi Gelişmekte olan ülkelerin Taa Başında AŞI Anlaşması ve Temini konusunda Adım atmamasını Veya Yavaş Hareket İle Yetersiz kaldığı Örneği var ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt