İngiltere Başbakanı: ülkeye gelenler için otel karantinasını değerlendiriyoruz

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yeni koronavirüs mutasyonunun yurtdışından gelebileceğine dair endişeler ışığında, hükümetin İngiltere'ye gelenlerin otellerde karantina altına alınması konusunda kafa yorduğunu doğruladı.

İngiltere Başbakanı: ülkeye gelenler için otel karantinasını değerlendiriyoruz
İngiltere Başbakanı: ülkeye gelenler için otel karantinasını değerlendiriyoruz
GİRİŞ 27.01.2021 10:29 GÜNCELLEME 27.01.2021 10:29

Londra'nın kuzeyindeki bir aşılama alanında konuşan Johnson, "Aşıya baskın çıkan, yeni bir mutasyon riskinin en azından teorik olarak bulunduğunu anlamak zorundayız. Bunu kontrol altında tutmalıyız" dedi. 

Başbakan, "Nüfusumuzu koruduğumuzdan ve bu ülkeyi yurtdışından gelecek bir yeniden bulaşma ihtimaline karşı koruduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Gözümüzü otellere çevirme fikri kesinlikle şu anda aktif olarak üzerinde çalıştığımız bir şey" diye konuştu ve ekledi: 

"ÇÖZÜME İHTİYACIMIZ VAR"

"Bizi yurt dışından gelecek bir yeniden enfeksiyona karşı mümkün olduğunca koruyacak bir çözüme ihtiyacımız var."Johnson, bu sırada İngiliz hükümetinin yaklaşık 13 milyon insandan oluşan en öncelikli dört grubun aşılanmasının tamamlanması beklenen Şubat ortası öncesinde "bazı önlemlerde olası gevşetmeler üzerine çalışacaklarını" söyledi. 

Başbakan, "Geldikçe verilere bakıyoruz ve enfeksiyon oranını kontrol ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi'nin (JCVI) birden dörde kadar belirlediği gruplar 15 Şubat'a kadar aşılanacak" dedi. 

ENFEKSİYONU AZALTMA ÇABASI

Johnson, "Bundan önce bazı önlemlerin gevşetilmesi ihtimalini değerlendireceğiz. Ancak unutmayın ki bu ülke enfeksiyonu azaltmak konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. İnsanların vaka sayılarında yeniden büyük bir yükseliş görmek istediklerini sanmıyorum" diye ekledi. 

İngiltere Başbakanı'nın sözleri, İngiltere'nin Pazar günü bir kez daha 30 bin 4 koronavirüs vakası ve 610 koronavirüsle ilişkili ölüm kaydetmesinin ardından geldi. 

İngiltere, pandeminin ülkede ortaya çıkmasından bu yana üçüncü ulusal kapanmayı yaşıyor. Benzer kısıtlama önlemleri İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da da uygulanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar