Putin, Yunanistan'ın '25 Mart' teklifini reddetti

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenlerine davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı "olumsuz" yanıt, ülkede hayal kırıklığı yarattı.

Putin, Yunanistan'ın '25 Mart' teklifini reddetti
Putin, Yunanistan'ın '25 Mart' teklifini reddetti
GİRİŞ 30.01.2021 15:38 GÜNCELLEME 01.02.2021 08:03
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran ve silahlanmaya devam eden Yunanistan, 25 Mart Bağımsızlık Günü törenleri hazırlıklarına başladı.

Atina yönetimi, bağımsızlık törenlerine davet ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı "olumsuz" yanıt ülkede hayal kırıklığı yarattı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peshkov, yaptığı açıklamada, Putin'in, 25 Mart 2021 yılında bağımsızlığının 200'üncü yılını kutlayacak olan Yunanistan'daki askeri geçit törenine davet edilmesine rağmen, "Atina'yı ziyaret etme planı olmadığını" söyledi.

Geçmiş yıllardaki törenlerden görüntüler

"ATİNA, ABD SAVAŞ ARABASINA BAĞLI"

Yunan medyası Putin'in tavrını gazetelerin ön sayfasına taşıdı. Yunan medyası Putin'in tavrına ilişkin "Ama şimdi ne değişti? Rusya’da Yunanistan’ın duruşuyla ilgili hayal kırıklığı var mı? Unutmayalım ki Atina, Washington’a oldukça epey üs vermiş olan ABD savaş arabasına bağlı" ifadeleriyle değerlendirdi. Ta Nea gazetesi web sitesinde yayınladığı haberinde "Çıkarlar çok büyük. Jeopolitik olarak, Amerika ve Rusya arasında neredeyse doğrudan çatışmaya kadar gidebilir. Sadece Yunanistan ile sınırlı değiller" yorumunda bulundu.

Geçmiş yıllardaki törenlerden görüntüler

DAVETLİLER ARASINDA MACRON VE PRENS CHARLES DE VAR

Atina yönetiminin, 25 Mart Bağımsızlık Günü kutlamalarına ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles da bulunuyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 63
  • Misak- ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalar Denizi, Batı Trakya ve Kıbrısın tamamı Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye aittir, İngiliz-Fransız-İtalyan-Rus desteğiyle savaşmadan kalleşçe topraklarımıza çöken gaspçı Yunan ilk fırsatta ortadan kaldırılmalı, şehit kanlarıyla alınmış topraklarımızı geri almalıyız. Yunanistan 1821'den itibaren Müslümanlara karşı Adalarımız da ve Batı Trakya'da vahşi soykırımlar yapmıştır, Yunanistan eğitim sistemi hala Türk düşmanlığı ile yeni nesillerini zehirliyor marşlarında bile Türk kanı içeceğiz diyorlar hala, bizim kripto medya'da "komşi komşi" diye cicili bicili başlıklar atıyor, dizilerde Yunan erkeğine aşık olan ezik Türk kızı konsepti ile sürekli alı operasyonu yapılıyor
    Cevapla
  • Simeon 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim kan hakkı Semavi inançta yoktur dünyevi günah kanunudur.Dünyaya bu itaatsizlik ilk günah yüzünden kovulduk ve bize bu histen kurtulup kötülüğü yenip gerçeğe dönmemiz emri verilmiştir. bu yaşamda birçok devrelerden geçip hakikati öğrenmek ve görmek bu imana hizmet etmekle gerçekleşir. Yoksa tarihe bakarsak milyonlarca yıl insanlar kan dökmüşler işgal etmişler zulümle vicdansızlık la hüküm etmişler kan hakkı almışlardır düşünün bu hakkı kim vermiş ve niye bu kötü insan düşmanına uymuşlar takip etmişlerdir. Düşünün iyi düşünün son pişmanlık geç olabilir fayda vermeyebilir zira kan hakkı karşı tepebilir ve bitmez bir vebaldir.
    Cevapla
  • a.elüstü 3 yıl önce Şikayet Et
    Nato ile rusya savaşa girdiğinde benim tarafım belli RUSYA.
    Cevapla
  • Anonim 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 34 askerimizi bir gecede şehit etti.ne çabuk unuttun
    Cevapla
  • Word 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin sevindirmiş
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin eğer avrupaya giderse orada onu zehirlerler..
    Cevapla
  • Avrupali 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin diger rus politikacilara göre daha liberal, Avrupa onun gitmesini istemez.
    Cevapla
  • JAX 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron topukları totosuna vura vura gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!