Kanadalı gruptan 'İsrail'den sakın İHA almayın' açıklaması

Orta Doğu'da Adalet ve Barış İçin Kanadalılar (CJPME) isimli grup, Kanada hükümetine "İsrail'den İHA almayın" çağrısı yaptı. Elbit Systems ile 36,16 milyon dolarlık anlaşmanın iptal edilmesi çağrısında bulunan CJPME, söz konusu İHA'ların, İsrail'in 2014'te Gazze'deki Filistinli sivillere saldırısı sırasında kullanılan silahın "sivil versiyonu" olan Hermes 900 olduğunu duyurdu.

Kanadalı gruptan 'İsrail'den sakın İHA almayın' açıklaması
Kanadalı gruptan 'İsrail'den sakın İHA almayın' açıklaması
GİRİŞ 31.01.2021 16:14 GÜNCELLEME 02.02.2021 08:37
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Orta Doğu'da Adalet ve Barış İçin Kanadalılar (CJPME) isimli grup, Kanada hükümetine çağrıda bulunarak İsrail'den insansız hava aracı (İHA) alınmasını öngören sözleşmenin iptal edilmesini istedi.

MİLYON DOLARLIK SÖZLEŞME

Grubun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Kanada'nın, İsrail'in en büyük ikinci silah şirketi Elbit Systems'in ürettiği İHA'lardan almak için 36,16 milyon dolarlık sözleşme imzaladığı belirtildi.

İSRAİL'İN FİLİSTİN SALDIRILARI ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Bu alımın iptal edilmesi çağrısında bulunan CJPME, söz konusu İHA'ların, İsrail'in 2014'te Gazze'deki Filistinli sivillere saldırısı sırasında kullanılan silahın "sivil versiyonu" olan Hermes 900 olduğunu duyurdu.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "İsrail'in 2014'te Gazze'deki Filistinli sivillere saldırısı sırasında İsrailli insansız hava araçları 164 Filistinli çocuğu öldürdü. Aslında, Elbit Systems İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerinde derinden suç ortağıdır. Elbit, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlileri izlemek ve öldürmek için kullandığı askeri İHA'ların yüzde 85'ini üretiyor. Kimyasal bir silah olan beyaz fosforlu cephaneler, misket bombaları, uluslararası hukuka göre yasa dışı olan keskin nişancı mermileri ve askeri araçlar üretiyor. Elbit Systems, ürünlerinin 'savaşta test edildiğini', yani Filistinlileri öldürmek ve ezmek için etkili bir şekilde kullanıldığını ve başka yerlerde de aynısını yapabileceklerini söylüyor. Kanada'nın, insan hakları ve uluslararası hukukun korkunç ihlallerinden doğrudan sorumlu bir İsrail silah şirketinden İHA satın alması kabul edilemez. CJPME, Kanada'yı Elbit Systems ile olan sözleşmeyi derhal iptal etmeye çağırıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Mustsfa 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Filistinde katliam yaptı. Ama bir kereye mahsus değil. Seri katil sürüsü gibi devamlı bir şekilde. Bunu tüm dünya biliyor. Ama hiç sözü edilmiyor. İnsan hakları da var. Ama ismi var. İstediklerini cezalandırmak için. Amerika, İsrail için değil. Güçlü ülkeler her zaman haklı. Zayıf ülkeler her zaman haksız. Çünkü Dünyanın adalet anlayışı böyle. Ön e vuracaksın sonra soracaksın.
    Cevapla
  • Sedat torbalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Ahmet Akşit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilerin başına ne geldi ise 70 yıldan beri Filistin topraklarını Evlek evlek çalan sraillilerin başına da o gelecek..İntikam gününe az kaldı.
    Cevapla
  • Ahmet Akşit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilerin başına ne geldi ise 70 yıldan beri filistin topraklarını evlek evlek çalan İsrailin başına da gelecek. İntikam günü geliyor.
    Cevapla
  • MEMO CAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH mazlum filistin halkının yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Memati 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil İsrail
    Cevapla
  • Ayyıldız lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Len ganada size tb2 verelim de silah görun gundiler gerçi siz essek versiyonsunuz ne anlarsınız iha dan siha dan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi