Türk bilim insanı mutasyonu tespit eden test kiti buldu! 'Türkiye ile irtibat halindeyiz'

Tüm dünyanın kabusu haline gelen mutasyonlu koronavirüslerle ilgili sevindirici bir haber geldi. Avusturya'ya 15 yıl önce yerleşen ve Salzburg eyaletinde Procomcure Bıotech şirketi CEO'su ve kurucusu olan Prof. Dr. Kamil Önder, "mutasyonlu koronavirüsleri" tespit eden PCR test geliştirdi. Önder, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ile salgının başından bu yana bağlantıda olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 01.02.2021 17:29 GÜNCELLEME 02.02.2021 08:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Avusturya'nın Salzburg eyaletinde Procomcure Bıotech şirketi CEO'su ve kurucusu Prof. Dr. Kamil Önder, "mutasyonlu koronavirüsleri" tespit eden PCR test geliştirdi. Ülkede Kovid-19'un İngiltere ve Güney Afrika mutasyonlu vakaların görülmesinin ardından çalışma başlatan şirket, alınan 40 numunenin 3’ünde İngiltere mutasyonu B.1.17 tespit edildiğini teyit etti.

Önder, ürettiği mutasyonlu koronavirüsü tespit eden kitin, ISO sertifikalı ve klinik onaylı (IVD-CE) olan ilk ürün olduğunu açıkladı.

YÜZDE 70-90 ARASINDA SONUÇ

"Alınan numunenin bir kısmı özellikle bu mutasyona dair analiz ediliyor" diyen Önder, "Sonuç 70-90 arasında alınıyor. Tüm işlem dizileme olmadan, uygun ücretli ve çok hızlı yapılabiliyor. Bu sayede virüse karşı büyük bir avantaj sunuyor" dedi.

TEST SETLERİ 6 EURO

Procomcure Bıotech şirketi CEO'su ve kurucusu Prof. Dr. Kamil Önder, Thalgau'daki şirketin haftada 5 milyon PCR test üretebildiğini ifade ederek, "Avusturya'da kullanılmaya başlandı. Şu anda bir test seti 6 Euro değerinde. Ancak fiyatı üretim sayısı ve teslimat kapsamına göre farklılık gösterebiliyor. Ar&GE'den üretime kadar yüzde 100 Avusturya menşeilidir" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'DE SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BAĞLANTIDAYIZ

Önder, Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ile salgının başından bu yana bağlantıda olduğunu ifade ederek açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Pandeminin ilk yılı yani geçen sene çok büyük çalışmalarımız oldu. Hatta Sağlık Bakanlığımızla da bağlantıya geçtiğimiz oldu. Türkiye'ye testler de verdik. Birkaç şirket ile beraber PCR testleri Türkiye'ye ihraç ettiğimiz ve orada kullandığımız oldu. Tabi bu her zaman dört dörtlük çalışmadı. Çünkü bildiğiniz gibi her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de kendine göre kuralları var. İthalat ve ihracat kuralları. Bilhassa  tanı kitlerinde özel yasalar mevcuttur. Ve o nedenden dolayı da istediğiniz zaman istediğiniz kiti ve testi kullanamazsınız.  Böyle sıkıntılarımız oluyor zaman zaman. Türkiye içinde bulunan bir şirket değiliz tabii ki. Bunun etkisi var. Ancak orada ortak şirketlerimiz var ve bunlarla beraber çalışıyoruz"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 39
  • edmond dantes 3 yıl önce Şikayet Et
    çağımızın en korkunç vebası salgını düşmanı YOKSULLUKTUR. bütün dünya açlıkla, yoksullukla mücadele etmeli.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışına gitmeyecek olan bilim adamlarına ptt bir senelik yağ artı badılcan konserve versin.
    Cevapla
  • By By 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cahil Yurt dişina gitmeseydi bu insanlar muhtemelen bugünkü konumuna gelemeyecekti, Bu insanlar şuanki donanimlariyla türkiyeden yurt dişina gelmedi, çogu zaten o üökelerde dogdu büyüdü , veya o ülkelerde tahsillerini yapti, ve avrupa amerikanin sundugu son model teknolojilerden faydalandilar. Yani o zamanin şartlarina göre bizde olmayan imkanlari degerlendirdiler ve dünya insanligina bir hizmet vermek için ,ne var bunda. Bende türkiyeden amerikaya göç ettim daha iyi bir egitim alabilmek için, darlanma Hasedlenme. New Yorktan selam. BY.BY. Prof.Dr.Elif Değirmenci
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçü önlenebilmesi için farklı politikalar geliştirmek gerek.
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey nasip kaderdir nasibinde varsa olur ,,yoksa sen istedigin kadar göçü önle hiç bir şey olmaz. Firavun bütün erkek çocuklarini katletti hz musa gelmesin diye, ne oldu hz musayi kendi sarayinda kendi elleriyle besledi büyüttü.nasipten ötesi yoktur,
    Cevapla
  • Almayan acı vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçi ailelerin çocukları onlar
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçünü tersine çevirmek şuan zor ama irtibat kurup destek almak daha mantıklı ordaki imkanlar burda yok ama destek alırsak bizde var gibi iş yaparız.
    Cevapla
  • Aşıolmayın 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sahte testlerle korku pompalıyorlar tedavi işlerine gelmiyor çünkü hesap plan başka Allah zalimlere fırsat vermesin inş.
    Cevapla
  • yavas 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yazikki buluslar hep kürk ama hep baska devletlerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!