ABD'den Çin'e gözdağı: Sizi sorumlu tutacağız

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çinli mevkidaşı Yang Jiechi ile görüşmesinde Çin'i "İndo-Pasifik bölgesinde güvenliği tehdit eden adımlarından" dolayı sorumlu tutacaklarını söyledi.

ABD'den Çin'e gözdağı: Sizi sorumlu tutacağız
ABD'den Çin'e gözdağı: Sizi sorumlu tutacağız
GİRİŞ 06.02.2021 09:35 GÜNCELLEME 06.02.2021 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Başkanı Yang Jiechi arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"ÇİN'İ SORUMLU TUTACAĞIZ"

Açıklamaya göre Blinken, ABD'nin uluslararası sistem içinde müttefikleriyle birlikte çalışacağını vurgulayıp, "İndo-Pasifik bölgesinde güvenliği tehdit eden çabalarından" ve "uluslararası sisteme zarar veren" eylemlerinden dolayı Çin'i sorumlu tutacaklarını belirtti.

İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

AA'da yer alan habere göre Price, açıklamasında, "Bakan Blinken, ABD'nin Sincan, Tibet ve Hong Kong gibi yerlerde insan hakları ve demokratik değerleri savunmaya devam edeceğini ve Burma'daki askeri darbeyi kınaması noktasında Çin'e baskı yapacağını vurguladı" ifadesine yer verdi.

"EN ÖNEMLİ KÜRESEL RAKİBİMİZ"

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe günü Dışişleri Bakanlığında yaptığı dış politika içerikli konuşmasında Çin'i "en önemli küresel rakibimiz" şeklinde tanımlamıştı. Blinken ayrıca, Çin'in Sincan'da Uygur Türklerine karşı "soykırım" işlediği kanaatinde olduğunu dile getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Ulvi 3 yıl önce Şikayet Et
    Salayıp duruyorlar iki tarafta savaşacak durumu yok.boş yapıp dıruyorlar.
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    her yere kuduz hayvan gibi saldırmaya başladılar
    Cevapla
  • KAMAÇ 3 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha! Çin de Korktu Sizden Yav Bıktık Sizin Bu Gözdağınızdan Hadi Sıkıyorsa Hamlenizi Yapın da Görelim...Hadi Buyurun Yiyin Birbirinizi de Biz de İzleyelim...
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    biden çine gözdağ verip show yapıyorlardır..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı