Biden yönetimiyle Bakanlar arası ilk görüşme

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalarla ilgili duyulan rahatsızlığın dile getirildiği ifade edildi. Blinken de, Bakan Çavuşoğlu'na, şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini iletti ve bundan PKK'nın sorumlu olduğunu belirtti.

Biden yönetimiyle Bakanlar arası ilk görüşme
Biden yönetimiyle Bakanlar arası ilk görüşme
GİRİŞ 15.02.2021 19:41 GÜNCELLEME 15.02.2021 20:45
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Yeni ABD yönetimiyle bakanlar düzeyinde ilk temas gerçekleşti. Blinken ile Çavuşoğlu'nun görüşmesinde ikili ilişkiler, S-400, FETÖ ve PKK konuşuldu, ABD'nin Gara açıklamasından duyulan rahatsızlık da dile getirildi. Blinken da şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini iletti ve bundan PKK'nın sorumlu olduğunu belirtti.

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.ABD'nin skandal Gara açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun mevkidaşı Blinken ile yaptığı görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınarak bazı bölgesel meseleler ile FETÖ, PKK/PYD, terörizmle mücadele, S-400, Suriye ve Doğu Akdeniz konularına da değinildi. Öte yandan ABD'nin Gara açıklamasından duyulan rahatsızlık da dile getirildi.

"AÇIK VE SAMİMİ BİR DİYALOG GELİŞTİRME KONUSUNDA MUTABIK KALINDI"

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanını yeni görevi nedeniyle tebrik etmiştir. Yeni ABD yönetimiyle karşılıklı saygıya dayanan açık ve samimi bir diyalog geliştirme hususunda mutabık kalınmıştır. Görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınmış, bazı bölgesel meseleler ile FETÖ, PKK/PYD, terörizmle mücadele, S-400, Suriye, Doğu Akdeniz konularına da değinilmiştir. Görüşmede ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlık da dile getirilmiştir. İki bakan önümüzdeki dönemde gündemdeki tüm konuları daha ayrıntılı bir şekilde görüşme konusunda mutabık kalmışlardır" denildi.

BLINKEN,ŞEHİT EDİLEN 13 TÜRK VATANDAŞI İÇİN DE TAZİYELERİNİ İLETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Bakan Çavuşoğlu'na, şehit edilen 13 Türk vatandaşı için taziyelerini iletti ve bundan PKK'nın sorumlu olduğunu belirtti."

"HABERLER DOĞRUYSA KINIYORUZ" DENİLMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin açıklama yapmıştı. Açıklamada, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR 87
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır PKK ile haklı mücadelesinde Türkiye’yi değiştiremeyeceğini anlayan ABD; “PKK terör örgütüne yönelik Gara ve Kandile harekatlarına gözyumar bi duruma” mı geldi acaba? (Çoğu PKK’lı PYD’li olmadıysa tabii?) Gerçi Irak Kuzeyi ABD/İsrail destekli BARZANİ ile “İkinci İsrail” konumunu sağlamlaştırılmıştır. Önümüzdeki dönem ABD; asla ve asla 70.000 TIR’lık malzeme ile desteklediği “sözde IŞID’le mücadele ediyor” diye reklamını yaptığı Suriye PYD=PKK=SDG bölgesine Türkiye’nin girmesine izin vermeyecek hatta “Bölgeye barış gücü altında ARAP Ülkeleri Barış gücü getirmeyi deneyecektir.
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO DA NE İŞİMİZ VAR?... ÇIKALIM. KATİLLERLE DOST OLUNMAZ, DOST GÖRÜNEN KATİLLERE GÜVENİLMEZ. afganistandan çekilelim taliban iki günde bu katilleri yok etsin...
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın eline silah veren kim :Amerika..Antony Blinken ve benzerleri taziyede bulunup adamlar bizlen dalga geçiyorlar..Onlar çok akıllı biz çok aptalmış gibi duruma düşürmeye çalışıyorlar bizi
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın eline silah veren kim :Amerika..Antony Blinken ve benzerleri taziyede bulunup adamlar bizlen dalga geçiyorlar..Onlar çok akıllı biz çok aptalmış gibi duruma düşürmeye çalışıyorlar bizi
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Lanet gitsin sizin taziyenize adi herifler. Ulan zaten sizin yüzünüzden PKK terörü yıllardır bitmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor