Katar Emiri'nin annesi ile Michelle Obama arasındaki yazışmaya sızıp içeriğini ifşa ettiler

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), siber saldırı düzenleyerek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin annesi Şeyha Moza ile Michelle Obama arasındaki elektronik posta yazışmaları üzerinden gizli bilgilere ulaştığı belirtildi. Yazışmanın içeriğine dair bilgiler kamuoyuyla paylaşılırken, BAE'nin siber operasyonunda görevli ABD'li bir çalışanın, duruma tepki göstererek istifa ettiği aktarıldı.

Katar Emiri'nin annesi ile Michelle Obama arasındaki yazışmaya sızıp içeriğini ifşa ettiler
Katar Emiri'nin annesi ile Michelle Obama arasındaki yazışmaya sızıp içeriğini ifşa ettiler
GİRİŞ 08.02.2021 17:21 GÜNCELLEME 08.02.2021 17:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesinin siber güvenlik muhabiri Nicole Perlroth'ın yazdığı "Bana dünyanın nasıl sona erdiğini anlattılar" adlı kitabın bir bölümünde, BAE'nin Katar başta olmak üzere bölgedeki ülkeler ve kurumlara yönelik siber saldırılarına yer verildi.

Kitapta, BAE'nin eski ABD'li siber güvenlik uzmanlarının yardımıyla Katar Emiri Al Sani'nin annesi Şeyha Moza ile Michelle Obama arasında 2015 yılında gerçekleşen bir posta ileti dizinine sızarak, tüm görüşmeleri takip altına aldığı ifade edildi.

Şeyha Moza

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ

Elektronik postanın, 2015'te Doha'daki yıllık eğitim konferansına katılmak için Michelle Obama'nın Şeyha Moza ile gerçekleştirdiği şahsi görüşmeler, güvenlik detayları ve seyahat planıyla alakalı olduğu kaydedildi.

İSTİFA ETTİ

Obama ve Moza'nın bilgilerine ulaşılmasının ardından BAE'nin siber operasyonunda görevli ABD'li bir çalışanın, duruma tepki göstererek istifa ettiği ve Abu Dabi'nin casusluk programından ayrıldığı aktarıldı.

Michelle Obama

"BAE, ABD VE İSAİL'İN DESTEĞİYLE SİBER ORDU KURDU"

BAE, 2008'den bu yana eski ABD'li ve İsrailli ajanlardan destek alarak kurduğu siber ordu ile hedefindeki kişiler veya ülkelere ait hassas bilgileri elde etmeyi amaçlıyor.

Açık kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, BAE'nin siber güvenlik konusundaki ilk ciddi çalışması 2008 yılında başladı.

BAE, Arap Baharı'nın başladığı 2011 yılından bu yana hem ülkesi hem de Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da demokratik rejimlerin iş başına gelmesinin önünü tıkamak için siber ordu dahil tüm mali imkanlarıyla adeta "hibrit savaşı" taktiğiyle saldırgan bir politika yürütüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Mr Q 3 yıl önce Şikayet Et
    Bea Tam bir müslüman düşmanı ülke haline geldi. İsrail'in uşağı haline geldi nedense ne beklentileri var sanki bundan. Paraları var rahat hayat yasmiyorlar heryeei neden karıştırmaya çalışıyorlar bunlar anlamiyorumki
    Cevapla
  • İbrahim Caner 3 yıl önce Şikayet Et
    O rahat hayatın karşılığı olarak kendi halklarını görmüyorlar. Onları oraya oturtan amerikaya israile borçlarını kendi halklarına ihanet ederek ödüyorlar.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    O rahatlık onlara bunun için verildi. Uşaklık etmezler ise devrilirler. O zenginliğin bedeli uşaklık etmek. Aslında yönetmiyorlar , denileni yapıyorlar.
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE nin üstüne atıyorlar ama asıl akıl hocaları israil...Fetöyü nasıl kendi emelleri için kullanıyorsa geri zekalı zae liderlerini de bir şekilde kullanuyorlar.
    Cevapla
  • Mocca 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabii BAE emirin annesine başörtüsü v.s. gerekmez. Ne de olsa emirin annesi.
    Cevapla
  • Mocca 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Dobra haklısın, Katar. Ama sonuçta birşey deyismiyor. Krallar prensesler prensler istedikleri gibi yaşıyorlar bir imam çıkıp ta bu neyin nesi demiyor. Ama halka geldi mi şöyle yaşayın böyle yaşayın. Oh ne ala.
    Cevapla
  • Dobra 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar emirinin annesi
    Cevapla
  • Salih Yetim 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE artık İsrail'in eyaletidir. İsrail'in emrindedir.
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu biraz akıllı olalım. O aklı kıt bedeviler BAE liler bilgisayarı doğru düzgün kullanamaz iken, başka yerlere siber saldırı imkansız. İsrail veriyorlar bunlar da biz yaptık diyor işte da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı