ABD, Türkiye dahil 3 ülkenin sınırının kesiştiği noktaya üs kuruyor

Suriye'nin kuzeyine askeri sevkiyatını sürdüren ABD'nin, Türkiye, Irak ve Suriye sınırının kesiştiği bölgeye askeri üs kurmayı planladığı öne sürüldü.

ABD, Türkiye dahil 3 ülkenin sınırının kesiştiği noktaya üs kuruyor
ABD, Türkiye dahil 3 ülkenin sınırının kesiştiği noktaya üs kuruyor
GİRİŞ 17.02.2021 09:09 GÜNCELLEME 17.02.2021 09:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'nin Suriye'nin doğusundaki Haseke vilayetinde yer alan Ayn Divar yerleşimine yeni bir askeri üs kurmayı planladığı bildirildi. Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Arap Asharq al-Awsat gazetesine dayandırdığı habere göre, son olarak Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin Kamışlı bölgesine ağır silahlar ve askeri ekipman taşıyan 55 araçlık bir konvoy da bu amaçla sevk edildi.

Haseke ili Türkiye-Irak-Suriye üçgeninde yer alıyor. Gazete, "Zırhlı araçlar, silah, askeri ve lojistik malzeme taşıyan tırlar IKBY'den El Velid sınır kapısı yoluyla geçerek Kamışlı bölgesine yöneldi. Bu, 2021'in başından bu yana Suriye'ye giren 11'inci konvoydu” diye yazdı.

Görüntüleri yayınlandı! Türkiye 13 şehidinin yasını tutarken, ABD'den kan donduran hamle

Irak'ın Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının katledildiği gün ABD'nin Kuzey Irak’tan terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolünde bulunan bölgeye askeri sevkiyatı sürdürmesi tepki çekmişti. Trump döneminde ABD yönetimi Suriye’nin kuzeyindeki askerlerinin sayısını azaltırken Irak sınırına yakın doğudaki petrol bölgesi Deyrizor'da ise faaliyetlerini sürdürmeye devam etmişti. Rus basını iki gün önce Biden yönetiminin Deyrizor bölgesinde El Ömer petrol sahasına da silah ve ekipman sevkiyatı yaptığı ve buradaki varlığını güçlendirmek istediğini öne sürmüştü.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 11
  • yavuz sultan selim 3 yıl önce Şikayet Et
    kürecik ve İncirlik kapatılıp sınırımız guclendirilmeli köpek sürüsü iyice yerleşmeden Bizim acilen bir şeyler yapmamız lazım
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    10 km öteden gelip Irak a Suriye ye Libya ya asker gönderen,bu arada Türkiye düşmanlarına yardım AMERİKA ya burada ne işin var diyemeyen muhalefet sınır komşumuz olan bu ülkelerde bizim ne işimiz var diyecek kadar alçalıyor.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    bugüne kadar suriyeyed yapilan Operasyonlara yenileri eklenip acilen harekata gecip o alcaklara meydan BIRAKMAMAK gerekir gerci devlet yönecilerimniz daha iyisin bilirler
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın da sonu yakındır
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Üssü kurup, pkk ya ve türevlerine verecekler.. Bizde 3 hatta 4 tane s400 almamız lazım ki, orada mal olsunlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...