ABD'nin hesabı çok başka! S-400'leri Türkiye'den kim kaçırtmaya çalışıyor?

1970'lerde CIA'in kaçırdığı Rus uçağını ve bunun temel nedenini köşesine taşıyan Soner Yalçın, konuyu Türkiye'nin S-400'lerine getirerek, "CIA bu işin neresinde? S-400 konusunda Türkiye'de ortalığı yıkanlara "sufle veren" kim? Kimler S-400'ü Türkiye'den "kaçırtmaya" çabalıyor. Füze-uçak alımı bir ülkenin egemenlik hakkına ne derece sahip olduğunun göstergesidir. Lafla tam bağımsız Türkiye yeniden inşa edilemez" dedi.

ABD'nin hesabı çok başka! S-400'leri Türkiye'den kim kaçırtmaya çalışıyor?
ABD'nin hesabı çok başka! S-400'leri Türkiye'den kim kaçırtmaya çalışıyor?
GİRİŞ 23.02.2021 11:59 GÜNCELLEME 23.02.2021 11:59
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Türkiye'nin S-400'leri almasının ABD'de oluşturduğu kaygıyı ve bunun nedenlerini irdeledi.

ABD'NİN S-400 HESABI

Yazısında okuyucuları 70'lere götüren Yalçın, o dönem Mısır'dan ABD'ye kaçırılan Sovyet yapımı MIG-23'ün hikayesini ve Washington'ın arka planda neleri hesapladığını anlatarak, "ABD'nin, bu tarz Rus yapımı silahlar alan ülkelerin Rusya'nın etkisine girmesinden endişelendiğini ve kendi pazarından çıkmasından korktuğunu" ima etti.

MISIR'DAN KAÇIRILAN RUS UÇAĞINI ÖRNEK VEREREK ABD'NİN KAYGISINI ANLATTI

Sözcü yazarı yazısına, CIA ajanı Jim Fees'in, SSCB'nin Mısır'a verdiği MIG-23 savaş uçağını ABD'ye nasıl kaçırdığını anlatarak girdi.

"MIG 23'ün Mısır'dan kaçırmasının sebebi uçağın sadece teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmak değildi. ABD, gözdağı vermek için MIG-23 uçağını kaçırmıştı!" diyen Yalçın, "Mesele salt savaş üstünlüğü falan değildi. ABD Sovyetler Birliği'nin Mısır'a hakim olmasını istemiyordu. Amerikalıların derdi şuydu: 'Sovyet desteği' ile başlayan silah satışı 'Sovyet etkisine' evrilmiş ve Mısır'da 'Sovyet nüfuzunun' artmasına dönüşmüştü. ABD bundan çekiniyordu. MIG-23 savaş uçağı bunun sembolüydü" ifadelerini kullandı.

Mısır Hava Kuvvetlerine ait MIG-23

Soner Yalçın, konuyu buradan Türkiye'nin aldığı Hindistan'ın da almak için çaba sarf ettiği S-400'lere getirerek yazısını şu şekilde sürdürdü;

"Gelelim ana konumuza:

S-400 (NATO ismi, SA-21 Growler)...

Rusya yapımı füze savunma sistemi.

1980'de geliştirilmeye başlandı; ve 2007'de üretildi. Hayali uçakları bile vurma kapasitesine sahip. Economist gibi Batı medyasına göre dünyadaki en iyi savunma sistemlerinden biri.

Rusya, Çin ve Türkiye'de var. Hindistan ile 2018'de anlaşma imzalandı; ön ödeme yapıldı. Teslimat bekleniyordu ama bu ülkede de "alıp-almama" konusunda tartışmalar çıktı/çıkarıldı. Bu sebeple, 2020'de yapılacak teslimat 2021'ye kaydırıldı!

Amerikan yönetimi bugün Hindistan'ı tehdit ediyor:

"NATO üyesi Türkiye ile yaşadığımız ciddi tartışmaya bakıp, ders alın! En iyisi siz bizden General Atomics şirketi tarafından üretilen İHA alın. Lockheed Martin F-21 ve Boeing F/A-18 hayalet uçak alın!"

Gelelim sonuca:

Aylardır Türkiye'de S-400 meselesini tartışıyoruz.

Peki, CIA bu işin neresinde?

S-400 alımı konusunda Türkiye'de ortalığı yıkanlara "sufle veren" kim?

Kimler S-400'ü Türkiye'den "kaçırtmaya" çabalıyor...

Yani:

Bağnazlık, ezbercilik ancak analitik düşünme yapısıyla sorgulanırsa gerçeğe ulaşılır.

S-400 tartışmasına bu açıdan bakınız.

Füze-uçak alımı bir ülkenin egemenlik hakkına ne derece sahip olduğunun göstergesidir.

Lafla tam bağımsız Türkiye yeniden inşa edilemez."

KAYNAK: SÖZCE GAZETESİ
YORUMLAR 69
  • çakır18 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl perhiz... Biz NATO üyesiyiz açıkça düşmanlığını esirgemiyorlar tatbikatta Türkiye ve değerlerini hedef yapıyorlar ve ardından özür!! ABD S-400 için NATO güvenliği tehlikede diyor,iyide S-400 savnma amaçlı bir sistem,tabi sinsi saldırma pilanınız bozulacak korkunuz o,,bekleyin Türk birliği size neler yapacak...:))
    Cevapla
  • Seko 3 yıl önce Şikayet Et
    Asla Amerika’nın dediği olmasın, kendi göbeğimizi kendimiz keselim, vermesinler f35 i, alalım Rusya’dan , siz kimsiniz de Türkiye ye ayar vermeğe çalışıyosunuz. Eski Türkiye yok, zorunuza gitmesin.
    Cevapla
  • Ahmer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi güvende hissetmek için oyun yapiyor
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin vuracağı çok belli s400 ler biraz tırsıtıyo onlarıda kaldırtırlarsa hiç şüphemiz olmasın en az on ülke üstümüze ani bir hava taarruzu planlanıyor gibi geliyor bana keşke ikinci parti s400 ve s500 için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın şu siperde bir an önce hızlandırılsın ukraynadanda bir parti daha s125 siparişi versek fena olmaz çünkü yunanistanı yavaş yavaş hareketlen diyorlarhavayı biraz koklamanız yeterli
    Cevapla
  • vahitt 3 yıl önce Şikayet Et
    o suflecileri uzakta arama, etrafına bak yeter..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var