Rusya'dan Türkiye'ye S-400 mesajı! 'Bu mümkün değil'

Rostech'in Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'lerin NATO ülkelerine yönelik tehdit oluşturmadığını söyleyerek, Ankara ile ek S-400 sevkiyatı konusunda görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Çemezov, S-400'lerin Türkiye'de üretip üretilemeyeceği ile ilgili bir soruya ise olumsuz yanıt verdi.

Rusya'dan Türkiye'ye S-400 mesajı! 'Bu mümkün değil'
Rusya'dan Türkiye'ye S-400 mesajı! 'Bu mümkün değil'
GİRİŞ 25.02.2021 14:50 GÜNCELLEME 25.02.2021 19:47
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostech'in Başkanı Sergey Çemezov, Rus basınına Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

EK SEVKİYAT MESELESİ

Çemezov tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile ek S-400 sevkiyatı konusunda görüşmelerin sürdüğü kaydedildi. Çemezov, görüşmelerde neredeyse sona gelindiğini söyleyerek, "Türkiye’nin ek bir parti S-400 satın alma isteğinden vazgeçtiğini düşünmüyorum" dedi.

Rusya'dan 'Türkiye ile ikinci S-400 anlaşması' açıklaması

"NATO İÇİN TEHLİKE ARZ ETMİYOR"

Türkiye'ye S-400 füze savunma sisteminin satılmasının hiçbir şekilde NATO ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediğini vurgulayan Çemezov, "S-400'ler savunma amaçlı silahlar, saldırı amaçlı eylemlerde kullanılamıyor. Hal böyleyken NATO ülkelerinin güvenliğini nasıl etkileyeceğini hayal edemiyorum. Aksine Türkiye, NATO ülkelerinin güvenliğini sağlıyor. Bu nedenle ben burada bir sorun görmüyorum" dedi.

TÜRKİYE'DE ÜRETİMİN ZOR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

S-400 hava savunma sistemlerinin Rusya'ya karşı kullanılamayacağını ifade eden Çemezov, "Yüzde 100 yerelleştirme yapamıyoruz. İstesek bile Türkiye'nin kendi topraklarında böyle bir süper teknolojili ürünün üretimini bütünüyle organize etmesi pek mümkün değil, bunun için ilgili bir okul kurulması gerekiyor. Bu nedenle endişeye gerek yok" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar diplomatik hamlerer bir şeyler koparmaya çalışıyor çakallar.
    Cevapla
  • husnu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine kandırıldık desenize
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kurdukları fabrikalarda da aynı söylemleri oldu. Nükleer santral de de aynı söylem. Sonuçta hepsi süper ileri teknolojiydi sözde... Görmek istemedikleri bu teknoloji satamazlar ise ilerlemeyecek. Nezaman kullanılacağı belli olmayan bir savaş için kim einde tutmak isterki güncelleyemediği versiyonu olan bir teknolojiyi.. Kendini ağırdan satmak isterken evde kalan kız misali bu Ruslarda, pohpohlanmayı seviyorlar.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    La yürü git..Dünyada selam verebileceginiz tek ülke Türkiye..Avrpuada yüzlerce yil sevilmediniz Putin istesin bal ve kayamk gibi olur..Cokda iyi olur beyaa..
    Cevapla
  • kahraman akyol 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde F500 üretiriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu