Rusya'dan Türkiye'ye sürpriz savaş uçağı teklifi

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi'nin (FSVTS) yetkilileri, Türkiye'ye Rus yapımı savaş uçakları tedariki konusunda görüşmelere devam etmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye sürpriz savaş uçağı teklifi
Rusya'dan Türkiye'ye sürpriz savaş uçağı teklifi
GİRİŞ 22.02.2021 23:45 GÜNCELLEME 23.02.2021 14:21
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye Su-35 ya da Su-57 jetleri tedariki üstüne yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanıp sağlanamadığı sorusu karşısında bir FSVTS yetkilisi, "Defalarca söylediğimiz gibi, yeni uçaklarımız da dahil olmak üzere Rus yapımı askeri ürün çeşitlerimizin tamamının tedariki ihtimalini Türkiye ile ele almaya hazırız" dedi.

"GÖRÜŞMELERİ YAPMAYA HAZIRIZ"

FSVTS yetkilisi Rus basınına açıklamalarında, Türkiye tarafının daha önce Su-35 uçakları ile ilgilendiğini de belirtti ve söz konusu uçakların tedarikine ilişkin bir başvuru yapılması halinde görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

Rus yetkili bunun yanında, beşinci nesil Su-57 savaş uçağı için de görüşmelere hazır olduklarını söyledi ancak bu uçakların üretiminde Rusya Savunma Bakanlığı’nın gereksinimlerine öncelik verileceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 134
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya Turkiyeyi kendine çekiyor. abd ise sopa gösteriyor. Türkiye abd den sopayı görünce rusyaya daha çok yaklaşıyor. peki abd ve rusya niye Turkiyeyi kendine çekmek istiyor. bu soru yu çözemedim. gitti
    Cevapla
  • Kayı Boyu 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Suriyede İsrail e ait f35 i S400 ile vursun F35 ler çöp
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın hemen hemen sıfıra yakın uçak pazarındaki payına bir anda ivme kazandıracak potansiyel Türkiyenin bu uçaklara müsteri olmasında var.Tabiiki Türkiyede kendi fabrikalarında bu uçakları üretim bantında görme hakkına sahip oluyor.Rusya bu imtiyazı tanımak zorunda.İflastan kurtaracak bu imtiyaz onlar için pek büyük olmamalı.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anladığınız bir konu var arkadaşlar. olay uçak değil f35 projesi bir sistemdir. yer radar ve silahları, hava radar ve silahları, avrupa, amerika vs ortak kullanım ile bir ağ oluşturur ve ortak hareket eder. bizim dışlandığımız bu şey. yoksa zaten üretmekte olduğumuz f16 avcı uçağı olarak f35ten çok üstün. sorun şu ki, dünya çapındaki bir radar ve hava savunma sistemine kısa menzilli radarıyla tek başına uzay aracıda gönderseniz sinek gibi avlanır.
    Cevapla
  • Vatan sevdasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz üretelim daha iyi olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı