Alman uzmanın Türkiye sözleri sonrası Yunan tutuştu!

Alman Uluslararası ve Güvenlik İşleri Enstitüsü'ne (SWP) bağlı Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin (CATS) başkanlığını yapan Gunter Seufert'in "Yunanistan küçük devlet, Türkiye bölgesel güç" yorumu Yunanistan'da tepkilere neden oldu.

Alman uzmanın Türkiye sözleri sonrası Yunan tutuştu!
Alman uzmanın Türkiye sözleri sonrası Yunan tutuştu!
GİRİŞ 05.03.2021 05:34 GÜNCELLEME 05.03.2021 07:58
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Mart ayında yapılacak AB zirvesine dikkat çeken Yunan basını, Alman çevrelerin Türkiye'yi savunduğunu ve Yunanistan'a karşı propaganda yaptığını yazdı. Haberde, "Alman uzman, Türkiye'nin ABD ve Rusya, ne de Almanya tarafından göz ardı edilemeyecek bölgesel bir güç olduğu konusunda bizi uyarıyor" ifadeleri yer aldı.

ABD ve İsrail'den harita skandalı! Türkiye'nin...

"TÜM SENARYO BİZİM İÇİN KÖTÜ"

Yunan basını, haberde Yunan eski Dışişleri Bakanı Panagiotis Loakeimidis'in görüşlerine de yer verdi. Loakeimidis, "Türkiye, Orta Doğu'da olup bitenlerden ayrı tutulamaz. Aynı zamanda Türkiye bir Akdeniz ülkesidir" dedi.

Yunan basınını korkutan detay: Doğu Akdeniz'de...

Alman Seufert'in açıklamalarına değinen Loakeimidis, "Tüm senaryo kesinlikle bizim için çok kötü. Bazılarının kasıtlı olarak Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki genişleme planlarını desteklediği tahmin ediliyor." dedi.

İşte Yunanistan'ı rahatsız eden Alman Seufert'in açıklamaları;

"TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ"

Almanya'nın Türkiye'yi bölgesel güç kabul edip etmediğine ilişkin soruya Seufert, "Tabii ki evet. Ve bu sadece Berlin için değil. Aynı şey Washington için de söylenebilir. Rusya'nın Dağlık Karabağ savaşına nasıl tepki verdiğini de görün. Rusya, Türkiye'nin Azerbaycan'daki nüfuzunu genişletmesine izin verdi. Yani Rusya da Türkiye'yi bölgesel bir güç olarak kabul ediyor. Türkiye'nin komşularına baktığımızda Yunanistan ve Bulgaristan gibi küçük devletler ile Suriye ve Irak gibi başarısız devletler görüyoruz.

On yıllardır muazzam uluslararası baskı altında olan İran'ı da görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye bölgesel bir güçtür. Kendi başına bir güçtür. Bugün Afrika'daki etkisini genişletiyor. Bunu bir gerçek olarak görebilmeliyiz" dedi.

 

"ABD VE NATO, TÜRKİYE'Yİ KAYBETMEYİ GÖZE ALAMAZ"

Washington'un Rusya karşısında Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamayacağını ifade eden Seufert, "Batı, Rusya'ya karşı stratejik manevra alanına sahip Türkiye'yi kaybedemez" dedi.

Sürpriz rapor yayımlandı: NATO da Türk S/İHA'sını...

DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'NİN DEDİĞİ OLUYOR!

Kahire, 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesinden çıktı. Atina'yı, "Mısır, Türkiye ile anlaşıyor" korkusu sardı. Ankara’nın "yok" hükmünde gördüğü anlaşmanın bozulacağı belirtiliyor.

Yunanistan ile Mısır arasında Doğu Akdeniz’de imzalanan gayrimeşru Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması üzerine tartışmalar sürüyor. Ankara'nın "yok" hükmünde gördüğü sözde anlaşma ile Mısır binlerce kilometrelik deniz coğrafyasından vazgeçmişti.

Ancak Kahire sürpriz bir karara imza atarak, Türkiye’nin BM’ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarına dikkat alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesinden çıktı.
Mısır'ın bu kararının ardından Yunanistan paniğe kapıldı.

Atina, Mısır'a baskı kursa da Kahire’den geri adım gelmedi. Doğu Akdeniz’deki Kahire-Atina anlaşmazlığı Yunan basınında geniş yer buldu. The Indicator haber portalı konuya ilişkin, "Mısır Doğu Akdeniz'de Türkiye ile anlaşıyor" başlığını attı. Bir başka Yunan haber sitesi ise Mısır'ın, gelecekte Yunan çıkarlarına zarar verecek şekilde deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardığını iddia etti.

Ankara ise Kahire yönetiminin attığı adımdan memnun. Diplomatik kaynaklar, Mısır'ın Yunanistan ile imzaladığı anlaşma ile kaybettiği yaklaşık 13 bin kilometrekare MEB alanını hatırlatarak, anlaşmanın gelecekte değişeceğine dikkat çekiyor.

Mısır hükûmetinin bu anlaşmayı bozacağı görüşünü savunan kaynaklar, Mısır’ın Doğu Akdeniz’de Yunanistan’a verilen tavizlerden rahatsız olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Ankara, Mısır’ın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarına saygı göstermesini iki ülke arasında olumlu gündeme katkı sağlama yönünde atılmış bir adım olarak değerlendiriyor.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 62
  • Demokrat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a gemi, ucak, silah satacaklar. Yorgo'yu gaza getiriyorlar sadece. Yillardir kriz yuzunden aaskeri harcamalari ertelemislerdi. Yoksaki Avrupalilar Turkiye'nin lehine laf etmezler.
    Cevapla
  • Must 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi erdoğanın başarısıdır... Bunu bilmeyen ve bunlardan anlamayan z kuşağı bu hükumetin başına bela olacak. Oyuzden z kuşağına detaylı anlatılmalı hersey
    Cevapla
  • z kuşağınaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    neymiş palavra olan. Palavra arıyorsan, palavracı çarkçı kemal'ın sözlerini dinle
    Cevapla
  • Zkuşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağıyım sizin palavralarınıza karnımız tok başka kapıya
    Cevapla
  • Supervisor 3 yıl önce Şikayet Et
    Komşumuz diye fazla üstüne gitmiyoruz. !
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ne oldu ağlama:D
    Cevapla
  • Murat Mecit 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanıstanı yemliyorlar yani turkiyenın gücünü sınacaklar hahahhhaaa ya anlayın illaki onada bişey vadecekler ama inanın İsrail ve Amerika turkıyeyle resmen ittifak kurmus ve senaryo çok kötü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...