Libya'nın yeni hükümeti güvenoyu aldı, Türkiye'den tebrik

Ülkedeki krize siyasi çözüm için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Cenevre'de seçilen geçici hükümetin Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve kurduğu hükümet, Sirte'de toplanan Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu aldı. Ülkedeki genel seçimlerin ise 2021 sonunda yapılması bekleniyor. Türk Dışişleri de güvenoyu alan Dibeybe ve yeni hükümeti tebrik etti.

Libya'nın yeni hükümeti güvenoyu aldı, Türkiye'den tebrik
Libya'nın yeni hükümeti güvenoyu aldı, Türkiye'den tebrik
GİRİŞ 10.03.2021 14:27 GÜNCELLEME 10.03.2021 16:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ülkedeki krize siyasi çözüm için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 5 Şubat'ta Cenevre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu toplantısında, 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar ülkeyi yönetecek geçici yönetimin Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

Gelen son dakika haberine göre; Dibeybe ve kurduğu hükümet, Sirte'de toplanan Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu aldı.

Dibeybe'nin 26 bakanın yer aldığı kabinesine 133 katılımcıdan 132 geçer, bir çekimser oy verildi.

BM öncülüğünde düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu yol haritasına göre, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Dibeybe ve göreve gelen yönetimin, ülkeyi 24 Aralık 2021'e kadar seçime taşıması öngörülüyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, BM'nin yol haritasının uygulanacağını söylerken, Dibeybe ise, devletin bölünmeyeceğini dile getirerek "Sizlere sözümdür. Tekrar savaş olamaz" diye konuştu.

SERRAC: GÖREVİ TESLİM ETMEYE HAZIRIM

Öte yandan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu alan Başbakan Abdulhamid Dibeybe'ye görevi devretmeye hazır olduğunu açıkladı.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN TEBRİK

"Başbakan Dibeybe ve yeni hükümeti tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Ulusal Birlik Hükümetinin, dost ve kardeş Libya halkının refahı için kamu hizmetlerinin sunulması başta olmak üzere seçim sürecinin yürütülmesi, kurumların birleştirilmesi ve kapsamlı ulusal uzlaşının sağlanmasını teminen hızlı ve somut adımlar atmasını temenni ediyoruz. Bu süreçte, yeni hükümetin yetkilerinin Libya'nın tüm bölgelerine teşmil edilmesi özellikle önem arz edecektir. Seçimlere kadarki bu önemli dönemde, Libya'daki tüm kesimleri ve uluslararası toplumu demokratik, istikrarlı ve müreffeh bir Libya'nın inşasında Ulusal Birlik Hükümetine destek vermeye davet ediyoruz. Türkiye, Libya halkının yanında güçlü şekilde durmaya, refah ve huzur beklentilerinin karşılanması konusunda da her türlü desteği vermeye devam edecektir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyalı kardeşlerimiz Türkiye ile birlikte olduğu sürece iyiye doğru gideceklerdir.. AMAAA seçilene kadar.. Türkiye yanlısıymış gibi görünüp, sonra değişmek YOOOKK.
    Cevapla
  • Naim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize boool,booolll dua etsinler.Libyalı kardeşlerimiz daha fazla Can ve Mal kaybı vermeden Huzura kavuştular inşallah kutluyoruz.Ülkemizin İyilik ve Yiğitliğini unutmasınlar.Allah Libya Halkına ve Yeni Hükümetine Yardim etsin inşallah diyelim
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    BM işin içindeyse yakında bizi kovarlar.
    Cevapla
  • Türker 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya'yı bir bütün olarak ayakta tutmak büyük başarı. Libya politikası son derece doğru ve tutarlı. Savaş kesinlikle çözüm değil. Kazanan Türkiye-Libya(Trablurs-Bingazi-Fizzan). Sırada Yemen var. Bu arada Mısır-İsrail ve Lübnan ile acilen MEB anlaşması yapılması gerekiyor. Şartlar olgunlaşmışken.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf açıklaması
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu