Mısır'dan Türkiye'ye normalleşme için ön şart

Son günlerde Kahire-Ankara hattında yaşanan gelişmeler sonrası Mısır cephesinden yeni bir açıklama geldi. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin, Mısır'ın ilke ve hedeflerine uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Mısır'dan Türkiye'ye normalleşme için ön şart
Mısır'dan Türkiye'ye normalleşme için ön şart
GİRİŞ 15.03.2021 23:23 GÜNCELLEME 16.03.2021 13:35
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'ın tarafında yer alan ve Libya'da Halife Hafter'e destek veren Mısır'ın 18'inci parseldeki hamlesi sonrası ilişkileri yumuşatma gündeme gelmişti.

İki ülkeden de karşılıklı açıklamalar gelirken, son konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü oldu.

Türkiye'den Mısır, BAE ve Suudi Arabistan açıklaması: Süreci resmen başlattık

ŞÜKRÜ GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

Meclis Dış İlişkiler Komisyonunda değerlendirmelerde bulunan Şükrü, Ankara ve Kahire arasında yıllarca süren gerilimli ilişkileri normale döndürme yönündeki çabaları doğrularken, iki ülke arasındaki diyaloğun hala sınırlı olduğunu belirtti.

Türkiye, Mısır'la kurulacak ilişkide Rusya modelini uygulayacak

ŞÜKRÜ: ANKARA İLKE VE HEDEFLERİMİZE UYUM SAĞLAMALI

"Türkiye'yle normal diplomatik çerçeve dışında hiçbir iletişim olmadığını" söyleyen Bakan Şükrü, Türkiye'nin, Mısır'ın ilke ve hedeflerine uyum sağlaması şartıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için zemin hazırlanacağını belirtti. 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 87
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sisi ile Şükrü ye çok güzel bir zemin hazırlanmalı. Yoksa çok ayıp olur... Emmeee beğendirmek şart oğlu şart oldu...
    Cevapla
  • Mail Azerbaycan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Misirda "musluman kardesleri" destekleyen ve bundan dolayi Misirla ilisgileri asaiya alan AK parti yonetimi Libiya krizi zamani "musluman kardesi arablarin" Turkiye aleyhinde Fransa,ABD,Rusya ve Yunanistanla alyans olusdurduklarini gordukden sonra bir kadar realist olmaya basladi. AK parti akillanmaya basladi. Artik rabiya da gozukmuyor.
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabia..Mursi..Sisi..Rabia artık YOK..Mursi ÖLDÜ. Sisi ye kaldık.SİSİ AKDENİZDE ,Türkiye ile Deniz sınırı Antlaşması imzalarsa.Mavi Vatan sorunu BİTER.. ŞİMDİ Mısır Şartlar sunuyor..Böyle yaparsanız veya Şöyle yaparsanız ,ilişkilerimizde Normalleşme olabilir..Diyor..Gülermisiniz Ağlarmısınız..Dış Siyaset böyledir.Yanlış yaparsanız, GERİ DÖNÜŞ ZORDUR..
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    gel pisi pisi
    Cevapla
  • İskender 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bu adamın dili sürşme yaptı nededigini bilmiyor esas olarak mısırın TURKİYENİN nin ilkelerine ve hedeflerine uyum salgılaması gerektiğini birisi buna iyi bir şekilde anlatmalı . söylediğine bakılırsa mısırı TURKİYEDEN büyük görüyor bu nasıl bir akıl tutulması ya edep yahu
    Cevapla
  • Hulusi efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük tabi cahil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var