Azerbaycan Türk SİHA'ları için özel üs kurdu

Türkiye'den satın aldığı İHA'larla Silahlı Kuvvetlerini daha üstün bir manevra kabiliyeti kazandıran ve Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusunu sahadan silen Azerbaycan, zaferin mimarı Bayraktar TB2'ler için İHA üssü kurdu.

GİRİŞ 19.03.2021 05:46 GÜNCELLEME 19.03.2021 18:50

44 gün süren ve Ermenistan'ın hezimeti Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan Dağlık Karabağ Savaşı, Rusya'nın arabuluculuğunda Moskova'da imzalanan anlaşma ile son bulmuştu. Ermenistan işgal altında tuttuğu bölgelerden çekildi. Dağlık Karabağ'ın kalbinde ise Rus askerleri devriye gezmeye başladı.

Ermenistan'ın ağır kayıplar verdiği savaşta, Azerbaycan'ı üstün kılan en önemli faktörlerden biri de Türk SİHA'ları Bayraktar TB2'ler oldu. Bu SİHA'lar Dağlık Karabağ Savaşı'nda, irili ufaklı 50'den fazla hava savunma sistemini, 140 civarı tankı, yüzlerce çok namlulu roket atar ve topçu sistemlerini yok etti.  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bayraktar TB2 SİHA'larının ROKETSAN MAM-L mühimmatı ile Ermenistan ordusunu 2 milyar dolarlık zarara uğrattığını kaydetmişti.

ÜSSÜN GÖRÜNTÜLERİ AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYINLANDI

Yayınlanan görüntüde, kurulan yeni üssün içinden özel görüntüler paylaşıldı.

TB2'LERE ÖZEL ÜS

Türkiye'den satın aldığı İHA'larla Silahlı Kuvvetlerini daha üstün bir manevra kabiliyeti kazandıran Azerbaycan, şimdi de Bayraktar TB2'ler için bir İHA üssü kurdu.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov'un katılımıyla düzenlenen tören ile, aralarında İHA Üssü'nün de bulunduğu bir dizi yeni tesisi bünyesine kattı.

Orgeneral Hasanov tarafından açılışı gerçekleştirilen tesislerin arasında, Uçuş Kontrol İstasyonu ve İHA Yer İstasyonu da bulunuyor. SavunmaSanayiST'nin edindiği bilgiye göre; söz konusu istasyon, BAYKAR tarafından Azerbaycan Ordusu için üretilen Bayraktar TB2 tipi SİHA'ların kontrolünü gerçekleştirecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı