FAS'tan İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalar ile ilgili kritik açıklama

Amerikan Bilim Adamları Federasyonu (FAS), ABD'nin son yıllarda Avrupa'daki taktik nükleer silahlarının sayısını üçte bir oranında azalttığını belirtti. FAS'a göre; bombaların büyük kısmı İncirlik'te bulunuyordu, ancak en az 30'u buradan çıkarıldı. Bu kararın, 15 Temmuz kalkışmasının ardından ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi ve İncirlik'e erişimin engellenme olasılığı nedeniyle alındığı ifade edildi.

FAS'tan İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalar ile ilgili kritik açıklama
FAS'tan İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalar ile ilgili kritik açıklama
GİRİŞ 23.03.2021 15:54 GÜNCELLEME 24.03.2021 08:47
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Amerikan Bilim Adamları Federasyonundan (FAS) Hans Kristensen ve Matt Korda, ABD nükleer kuvvetlerinin durumuna ilişkin hazırlanan son dakika raporunda, Avrupa'daki B61 nükleer yer çekim bombası sayısının 150'den 100'e azaltıldığını belirtti.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

ABD yönetimi, Avrupa'daki taktik nükleer silahlarının sayısında değişikliğe gidip gitmediğini henüz resmi olarak açıklamadı.

RUS YETKİLİ: DEĞİŞİKLİK YAPILDIYSA BU BİLDİRİLMELİ

Rusya'nın her zaman ABD'nin nükleer silahlarını Avrupa'dan çekmesini talep ettiğini anımsatan Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya devlet kuruluşlarındaki kaynaklar, ABD veya NATO'nun kapalı kanallar kullanarak Avrupa'daki nükleer cephaneliğin sayısının azaltıldığını bildirmediğini kaydetti. Gazeteye konuşan kaynaklardan biri, "Eğer sayı değiştiyse bu değişiklik, bombaların hassasiyeti ve işlevselliği iyileştirmeye yönelik modernizasyonuyla ilgili olabilir" dedi.

"NÜKLEER BOMBALAR İNCİRLİK'TEN SESSİZCE ÇIKARILDI"

FAS'ın verilerine göre, bombaların büyük kısmı -yaklaşık 50 tanesi-  İncirlik'te bulunuyordu, fakat rapora göre, en az 30'u buradan çıkarıldı. Bunun, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi ve İncirlik üssüne erişimin engellenme olasılığı nedeniyle meydana geldiği ifade edildi. Darbeyi izleyen olayların ardından ABD'nin silah tahliyesini görüşmeye başladığı, ama bir kısmını tahliye ettiğini açıklamadığı ifade edilirken, Hans Kristensen, Kommersant'a yaptığı açıklamada, "Bu tür şeyler her zaman sessizce yapılır" yorumunu yaptı.

Alman medyası geçen yıl, Büchel üssündeki Amerikan bombalarının bir kısmının yeni modifikasyon olan B61-12 ile değiştirildiğini bildirmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 51
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu durumlar 2.dünya savaşı sonrasında Milli Böyük Şefimizin ülkeyi abd güdümüne sokmasına dayanmakta..
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    fas tan açıklama zimbabveden kınama
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey zimbabve ve trinidad tobaco gençliği. Birinci vazifen, Afrika istiklalini, Togo Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir.
    Cevapla
  • mahser-var-hesap var 3 yıl önce Şikayet Et
    vatan topraklarimizi incirlik küre vs abd ye peskes cekenler yarin bunun hesabini nasil vereceksiniz kac musum müslümana kiydilar abd li coniler irak suriye afganistan libya filistin vs
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten abd ve ab ipler kopmş durumda incirliği kapatıp bombalara el koyalım
    Cevapla
  • Bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    İncirlige nükleer bomba koymalarına hangi akılsız müsade etmiş bi savaş çıksa abd ile incirligi patlatsa tüm ülke zarar görür azıcık akıllı olun kovun gitsinler.Bu abd keferelerinden adama fayda gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti