ABD'den Süveyş Kanalı açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olan yük gemisine ilişkin yardım teklif ettiklerini açıkladı.

ABD'den Süveyş Kanalı açıklaması
ABD'den Süveyş Kanalı açıklaması
GİRİŞ 26.03.2021 20:53 GÜNCELLEME 26.03.2021 20:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki,  Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olan "The Ever Given" isimli yük gemisine ilişkin Mısır'a yardım teklif ettiklerini açıkladı. 

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Süveyş Kanalı'nda sıkışan gemiye ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Psaki, "Mısırlı yetkililer, gemiyi mümkün olan en kısa zamanda oradan çıkarmak ve kanal trafiğini için çalışıyor. Sürekli diplomatik diyaloğumuz kapsamında Mısır ile konuşuyoruz ve kanalın yeniden açılması için Mısırlı yetkililere yardım teklifimizi ilettik. Gemiyi çıkarma çalışmalarına nasıl en iyi desteği sağlayacağımıza yönelik Mısırlı ortaklarımızla görüşüyoruz." dedi. 

Psaki, Süveyş Kanalı'nın dünya enerji piyasası açısından da çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu olayın enerji piyasaları üzerindeki potansiyel etkilerini görebiliyoruz ve bu nedenle de Mısır'a yardım önerdik." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 1
  • 57.Alay 3 yıl önce Şikayet Et
    Karadan dozerle çekmekten başka çözüm yok römorkör çekimi için kanalda mesafe yok.ucgen paletli 3 tane kepçe karadan halat alarak gemiyi çevirebilir.yoksa 350.000 ton ağırlığı denizde pervane gücüyle cekemezsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor