EMA'dan kan pıhtılaşması açıklaması: Aralarında bağ var!

EMA, AstraZeneca koronavirüs aşısı ile aşının uygulandığı yetişkinlerde nadir görülen kan pıhtılaşması arasında olası bir bağlantı bulunduğunu duyurdu.

EMA'dan kan pıhtılaşması açıklaması: Aralarında bağ var!
EMA'dan kan pıhtılaşması açıklaması: Aralarında bağ var!
GİRİŞ 07.04.2021 17:46 GÜNCELLEME 07.04.2021 17:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), olası yan etkileri nedeniyle tartışma konusu olan AstraZeneca koronavirüs aşısına dair raporunu paylaştı.

BAĞLANTI VAR

Raporda, aşının, uygulandığı kişilerde nadiren görülen kan pıhtılaşması vakalarıyla muhtemel bağlantısının bulunduğu belirtildi.

Ancak aşının faydasının riskinden fazla olduğuna tekraren dikkat çekildi.

Aşıyı inceleyen komitenin, uzman grupların tavsiyeleri dahil mevcut tüm kanıtları incelediği açıklandı.

"AŞI GÜVENLİ"

EMA Direktörü Emer Cooke, AstraZeneca aşısının yüksek etkiye sahip olduğunu ve hayat kurtardığını söyledi. Cooke, nadir görülen pıhtılaşma vakalarının "muhtemel yan etki" sayılması gerektiğini belirtti.

İNGİLTERE ÇOCUKLARDA DENEYLERİ DURDURDU

Aşının üreticilerinden Oxford Üniversitesi, ilaç şirketi AstraZeneca ile geliştirdikleri COVID-19 aşısının, çocuklarda denenmesini durdurduğunu açıkladı.

Oxford Üniversitesinden yapılan açıklamada, aşının klinik güvenlik noktasında bir sorununun bulunmadığını ancak daha önceden de iddialara konu olan kan pıhtılaşması konunun etkilerinin inceleme altına alındığı duyuruldu. 

AstraZeneca aşısında yeni kaos süreci

FRANSA'DAN SORUŞTURMA

İngiliz aşısının güvenilirliği tartışılmaya devam ederken, Fransa'da AstraZeneca aşısı sonrasında meydana gelen bir can kaybı ortalığı karıştırdı. 

Annecy kentinde AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısını olduktan 11 gün sonra hayatını kaybeden 63 yaşındaki Joal Crochet'in ailesi aşı hakkında suç duyurusunda bulundu.

KAN PIHTILAŞMASI VE ASTRAZENECA

Doktorların karaciğerde, böbreklerde ve beyinde kanda pıhtılaşma tespit ettiğini aktaran Jean-Luc Crochet, kardeşinin neden öldüğünün tespit edilebilmesi için suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Crochet, kanda pıhtılaşma ortaya çıkmasının aşıdan kaynaklanabileceğini savundu.

EMA'dan açıklama! Ölümlere yol açan AstraZeneca aşısından kötü haber

EMA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Daha önce aşının yararının zararından daha fazla olduğunu söyleyen ve aşılanmayı askıya alan ülkelere çağrı yapan Avrupa İlaç Ajansı (EMA), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı tespit edildi, ancak nedeni henüz netleştirilemedi" demişti.

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri AstraZeneca'ya ilişkin "Aşı ile bir bağlantısı olduğu açık. Ama hala bu tepkiye neyin sebep olduğunu bilmiyoruz. Aşı nedeniyle meydana gelen bu sendromu ayrıntılı olarak tanımlamak için neler olup bittiğine dair kesin bir resim elde etmeye çalışıyoruz. Aşılananlar arasında, gençler arasında beklediğimizden daha fazla pıhtılaşma vakası var." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: REUTERS, HABER7
YORUMLAR 13
  • Anti satan 2 yıl önce Şikayet Et
    Patır patır evde ölüyorlar ve bence bu aşılar zaman ayarlı öldürecek 10 yıllık dünya nüfusunu 500 milyona düşürme planı,ya öldürecek ya sakat zihinsel engelli bırakacak kısırlaşma en küçük tehlike.ister inanın ister komplo diyin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşılar ve bu mikrobun nekadarı doğru, bunu tüm Avrupa tartışıyor. Dolayısıyla domuz gıribi, kuş gıribi ve şimdi korona oldu, yarın ne çıkacak bilen yok. Biz daha çok global çeteyi konuşsak, bu oyunların hepsi bozulur.
    Cevapla
  • Cem Kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Annem, kalp hastasıydı. İlk aşıyı yaptırdı, sol koldan damar tıkanıklığından dolayı anjiyo oldu. Ne yazık ki 2. aşıyı yaptırdıktan sonra daha eve giremeden merdivenlerde KALP KRİZİ sonucu 29/4/2021'de vefat etti. Ben bu aşılara zerre kadar GÜVENMİYORUM.
    Cevapla
  • karabahtim 2 yıl önce Şikayet Et
    Başın sağolsun kardeşte, yazdiğin tarihte bir yanlişlik var. 29/4/2021 daha henüz gelmedi
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yapıyorlar. Aşıyı böylece dünyaya bedava reklamını yapıyorlarsa yapıyorlar.
    Cevapla
  • Evrene86 2 yıl önce Şikayet Et
    Asiyla olum orani yuzde 5 se korona daha guvenli o zaman. Yanliz kan pihtilasmasinda. Olenleri asidan oldu yazmiyorlar. Yada koronadan yazmiyorlar. Kan pihtilasmasina bagli ya kalp krizidir yada buna bagli olum olarak yaziyorlar. Peki ya buontech guvensiz aşısina karsi neden bir ses cikarmiyorlar o da ayni demekki abd- alman asisina guc yetiremiyorlar. Kotuledikleri rus asisini almaya basladilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'