İran duyurdu! 'Nükleer terör' saldırısı

İran Atom Enerjisi Kurumu, Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen kazayı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi.

İran duyurdu! 'Nükleer terör' saldırısı
İran duyurdu! 'Nükleer terör' saldırısı
GİRİŞ 11.04.2021 18:49 GÜNCELLEME 11.04.2021 20:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen kazanın "terör eylemi" olduğunu duyurdu.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre Salihi, söz konusu eylemin İran ve ABD'nin nükleer anlaşmadaki taahhütlerine dönmesi için sürdürülen müzakereleri hedef aldığını belirtti.

Salihi, eylemi kınayarak uluslararası toplumu ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansını (UAEA) tepki göstermeye çağırdı.

Gerilim daha da artacak! İran devreye soktu!


İran devlet televizyonuna konuşan Salihi, uluslararası toplumun ve Uluslararası Atom Enerjisi kurumunun "nükleer terörizm" olarak nitelendirdiği olayıyla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 10 kat daha fazla uranyum üretebilen 146 adet IR6 santrifüjlerinin Natanz nükleer tesislerinde üretimine başlanması için talimat verdiğini açıklamıştı.

Salihi, Tahran Yönetimi'nin faillere karşı harekete geçme hakkını saklı tuttuğunu da sözlerine ekledi.

SABAH SAATLERİNDE KAZA OLARAK AÇIKLANMIŞTI

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, İsfahan'daki Natanz Nükleer Tesisi'nde elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldiğini açıklamış ve olayda kimsenin yaralanmadığını ve herhangi bir kirliliğinin oluşmadığını belirtmişti.

İran, Natanz Nükleer Tesisi

DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINMIŞTI

İran'ın İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde Temmuz 2020'de de yangın çıkmış ve İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinden bir gün sonra 28 Kasım'da yapılan açıklamada, bunun İsrail tarafından gerçekleştirilen sabotaj olduğu açıklanmıştı.

İSRAİL BASINI: MOSSAD SALDIRDI

İsrail kamu yayıncısı Kan anonim istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın İran'ın Natanz Nükleer Tesisi’ni siber saldırı ile hedef aldığını duyurdu.

İsrail kamu yayıncısı Kan anonim istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, İsrail istihbarat servisi Mossad'ın İran'ın Natanz Nükleer Tesisi’ni siber saldırı ile hedef aldığını duyurdu. Haberde, istihbarat verilerinin nereden geldiği belirtilmedi.

İsrail basınında yer alan haberlerde ise, Mossad'ın İran’ın Natanz Nükleer Tesisi’ne büyük hasara neden olan siber saldırının arkasında olduğu öne sürülerek, İran'ın başlangıçta "kaza" olarak adlandırdığı saldırının Mossad tarafından yapılan bir siber saldırı olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 47
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah Çok üzüldüm yahuu !!!
    Cevapla
  • Bitlisli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yalan kardeş ı israil ve amerika
    Cevapla
  • zengi 3 yıl önce Şikayet Et
    iran in haber degeri kalmadi
    Cevapla
  • Obur 3 yıl önce Şikayet Et
    İranin kendi içindeki israile çalişan siyonisler yapmiştir
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar ülkesini bu kadar her yönüyle savunmasız hale getirmiş bir devlet gördünüz mü? İran ın içine bir ateş atsan 40 parçaya bölünürler. neymiş nükleer yatırım yapmışlar ya sağır sultan bile duydu. ülkenin gizli hiç bir şeyi olmaz mı? savunma yönüyle dünyada savunulması zor ülkelerden birinde yaşıyorlar, nerde müslüman ülke varsa hepsine fitne sokuyor hanği para ve güçle kim finanse ediyor. bizide zaafa sokuyorlar.
    Cevapla
  • Aydına 3 yıl önce Şikayet Et
    Dalga mı geçiyon
    Cevapla
  • aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    O ateş irana düşmez.Adamların hava savunması en üst seviyede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek