Türkiye'den cevabını alan Dendias soluğu Twitter'da aldı

Ankara'daki basın toplantısında skandal ifadeler kullanan ve aynen Bakan Çavuşoğlu'ndan cevabını alan Nikos Dendias bu defa sosyal medyadan saldırdı.

Türkiye'den cevabını alan Dendias soluğu Twitter'da aldı
Türkiye'den cevabını alan Dendias soluğu Twitter'da aldı
GİRİŞ 16.04.2021 00:28 GÜNCELLEME 16.04.2021 01:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Ankara'da önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yunan Bakan ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kameraların karşısına geçerek ortak basın açıklaması yaptı.

Buradaki konuşmasının bir bölümünde Türkiye'ye karşı tehditvari bir üslupla konuşan Dendias, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye Avrupa Birliği tarafından uygulanacak yaptırımların masada olduğunu açıkladı.

Skandalın perde arkası ortaya çıktı! Talimat Miçotakis'ten

Söz konusu açıklamaların ardından Bakan Çavuşoğlu, "Buraya gelip Türkiye'yi suçlarsanız bunların cevabını vermek durumunda kalırım." diyerek Yunan mevkidaşına "anladığı dilden" yanıt verdi.

DENDIAS, ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI SONRASI KLAVYESİNE SARILDI

Tüm bu gelişmeler dünya kamuoyunda oldukça büyük yankı uyandırırken, Çavuşoğlu'nun haklı tepkisi karşısında ne yapacağını bilmeyen Dendias, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında, Türkiye'nin kışkırtıcı eylemlerde bulunduğunu öne süren Dendias, "İki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için gerekli koşul gerginliğin azaltılmasıdır. Geçmişte, suçlu eylemler önemli ölçüde artmıştır." dedi.

Türkiye'nin AB ile üyelik sürecini Yunanistan'a bağlayan Dendias, Libya ile yapılan deniz yetki alanları anlaşmasına ilişkin "sözde" ifadesini kullandı.

Libya ile imzalanan "muhtıranın" deniz hukukuna uygun olmadığını ifade eden Dendias, "Yunanistan, Türkiye ile yavaş yavaş olumlu bir gündem başlatmaya hazır. Bu, uluslararası hukuku, Avrupa müktesebatını terk etmek anlamına gelmez. AB üçüncü taraf değildir. Tarihte devletlerin bir arada var olmasının en gurur verici örneği ailemizdir." paylaşımında bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 6
  • Diyarbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ailesinin dilencisi demek istedi :)) beleş yaşamada bunların üstüne yok en sonuna bizim kucağımıza gelecekler tıpkı ülkeden kovduklari Libya büyük elçisinin karşısına ceket ilikleyip gittikleri gibi :) adam kahvede oturur gibi karsiladi bunları :))))
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunani sonunda türklere vereceksiniz parasız hemde bu borç bitmez zeytin satmakla avrupali kardeşleriniz sizi Türklerin eline kendi vercek aptallar Birliği yunan
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya akıl olsa, bu yaptığına tevessül etmezdi. Bu Ülkeye BİR DAHA GELEMEZSİN. Nokta.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkel bunlardan bıkmamış mıydı? Bunlara vere vere illallah dediler. Almanya, bunları sırtlarından atınca, ......üstü oturacaklar. Fransa ise eski uçaklarını kakalamakla meşgul. Almanya'nın parasını da Fransa alacak. Bu Almanlar ne zaman akıllanacak! İngiltere'nin uyanıklığını görüyorsunuz değil mi? Bagajında Yunanistan gibi bir saçmalığı taşımadı.
    Cevapla
  • kâmil zzE5 2 yıl önce Şikayet Et
    bana gonderin bi kafa gomeyim önune atilan kirintilarla karnini doyuran varliga ite dersek olmaz simdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!