KKTC'de alınan Kur'an kursları kararına Erdoğan'dan çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de Kur'an kurslarının kapatılması kararına çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 16.04.2021 14:34 GÜNCELLEME 16.04.2021 14:56
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Anayasa Mahkemesi Kur'an kurslarının anayasanın Laiklik ilkesine karşı olduğu gerekçesi ile kapatılmasına karar verdi.

Böylelikle, Kur'an kurslarının faaliyetleri KKTC'de resmen durduruldu.

KKTC'de Kur'an kursları kapatıldı! Türkiye'den sert tepki!

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Mevlüt Bey orada. Dün Mevlüt Bey'e giderken, Sayın Cumhurbaşkanı ile bu konuyu görüşeceksin dedim. Gerekli açıklamayı yapacaksın dedim. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yaptığı açıklamayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Anayasa Mahkemesi Başkanı laikliği öğrenmesi lazım. Türkiye'deki uygulaması neyse onu da öğrenmesi lazım. Tavır değişmediği takdirde, KKTC'de inanç özgürlüğü noktasında, oradaki yavrularımızın Kur'an eğitimine engel teşkil etmesine müsaade etmeyiz. Türkiye'de din eğitimi-öğretiminde bu tür şeyler çözülmüştür. Laiklik anlayışı onların anladığı gibi değildir. KKTC bir Fransa değildir. KKTC, Türkiye'deki uygulamalar neyse bunları uygulama safhasına geçirmek durumundadır. Oradaki bazı sendikaların, din düşmanı sendikaların attığı adımları kabul etmemiz mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi Başkanı bu yanlışından süratle dönmelidir. Dönmezse bizim atacağımız adımlar farklı olacaktır. Fuat Bey de bu konuyu Ersin Bey ile görüşmek suretiyle gerekli adımların atılmasını bildirecektir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 165
  • alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahında bunlar için bir hesabı vardır görecekler.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısa ikinci bir harekat düzenlemek farz oldu. İyice gavurlaşmış bunlar. Gavurluk yapsınlar diye mi Kıbrısa yardım edip duruyoruz biz?
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    KKTC ninde CHP zihniyetlisi var demekki.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs AYM üyeleri yargılanmalıdır
    Cevapla
  • Hüseyin yurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı hak kuranında “ kuranı biz indirdik biz muhafaza ederiz “ buyurmuştur. Onun İçin kurandan uzaklaşanların başına gelenler tarih kitaplarındadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL